Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Datalogisk institut på KU i verdenstop

Datalogi har fået en 11. plads på listen over verdens bedste datalogiske universiteter

DIKU er højdespringer ved ny universitetsrankning

DIKU ligger i år nr. 11 på ARWU-ranglisten (Academic Ranking of World Universities) – bedre kendt som Shanghai-ranking. Det er et kvantespring for instituttet, som i 2016 lå nr. 49, skriver Uniavisen. Samtidig er det den højeste placering, KU nogensinde har fået.

Listen baseres blandt andet på målinger af, hvor mange citerede forskere, publicerede artikler i videnskabelige tidsskrifter og nobelprismodtagere, som universiteterne har i forhold til deres størrelse.

Ud over DIKU er det kun ETH i Schweiz, der repræsenter et europæisk land på listen.

Professor og institutleder på DIKU, Mads Nielsen, er ydmyg over resultatet og forklarer, at instituttet især markerer sig ved at være bredt og internationalt citeret:

– Vi havde forventet at rykke op på listen, men nok ikke så meget. Vi er især gået frem i antallet videnskabelige citationer, så det er en koncentreret indsats igennem flere år. Det betyder, at vores forskning bliver citeret bredt i hele verden. Men det gode resultat hænger også sammen med, at vi har fået flere studerende og har forbedret vores økonomi de sidste fem år.

Ud over at give prestige, kan placeringen bruges til at lokke dygtige forskere og studerende fra hele verden til Danmark for at studere på en af de bedste datalogiske uddannelser i verden

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.