Der er overvældende beviser for, at mennesket udsprang fra den røde afrikanske jord. Teorien er, at for et sted mellem 5 og 7 millioner år siden, splittede stamtræets grene ud, og hvor den ene endte med at føre til blandt andre neanderthlaere og det moderne menneske, førte den anden til, det der i dag blandt andet er chimpanser. Det store spørgsmål er, hvor denne opsplitning skete.
I en netop publiceret artikel slår et internationalt forskerhold på tromme for, det skete uden for Afrika – meget mod de gængse teorier. Forskerne har undersøgt en underkæbe og tand fundet i hhv. Grækenland og Bulgarien og fokuseret bl.a. på en af tænderne.
Hos de store aber som fx chimpanse er tændernes rødder delte i to eller tre separate ”ender”. Men i tanden fra Bulgarien så forskerne en sammenvoksning, som de tolker som tegn på, at den stammer fra et tidligt moderne menneske.
Der er dog nogen skepsis ift. til konklusionen om, at det moderne menneskes tidlige forfader skulle have sat sine fodaftryk nord for middelhavet. Blandt andet udtaler Dr Peter Andrews, tidligere antropolog på Natural History Museum i London, til The Telegraph, at det godt nok er muligt, at den menneskelige linie opstod i Europa, men at det kræver langt flere fund placerer begivenheden i Afrika. Samme tvivl giver Darren Curnoe, lektor på University of New South Wales, udtryk for.
Så det varer nok lidt endnu, før vi bør plante menneskehedens startsted i Balkan.
Læs hele den videnskabelige artikel her.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i netop underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Forskningstrio og industrimastodonter indgår nyt partnerskab i kampen mod plastspild
Det nye partnerskab Cirkulær Industriplast (CIP) samler industriens virksomheder og videnspartnere om for at skabe en ny platform for plastgenanvendelse og øge genanvendelsen af industriplast med 20 procent inden 2025.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.