Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

DTU indvier nyt byggeri, der skal samle biovidenskab og ingeniørkunst

Kæmpe byggeri skal skabe nye muligheder

http://www.dtu.dk/nyheder/nyhed?id=5493fcb1-f0df-4416-974d-be1906ee9be8

I morgen, d. 1. november, indvier DTU sit nye bygningskompleks, det breder sig over 42.000 kvadratmeter. Byggeriet er universitetets største byggeprojekt siden 1970’erne, hvor DTU blev etableret på Lundtoftesletten i Lyngby.

Med det nye byggeri vil DTU sætte rammer for både ingeniørvidenskabelig forskning, uddannelse, innovation og rådgivning. Derudover skal byggeriet skabe et samlet internationalt forskningsmiljø i krydsfeltet mellem biovidenskab og teknisk videnskab.

DTU’s ingeniører, som tidligere har arbejdet mest inden for matematik, fysik, kemi og geovidenskab, skal nemlig i stigende grad også have viden på det biovidenskabelige område:

– Biologi er blevet et væsentlig grundlag for det polytekniske univers. Derfor skal alle DTU-ingeniører i fremtiden have basal viden på det biologiske område, siger DTU’s rektor, Anders Bjarklev.

Samlingen af biovidenskabeligt arbejde og uddannelse i ingeniørkunst vil således lade DTU’s ingeniørstuderende komme i kontakt med det biovidenskabelige forskningsmiljø.

Til stede ved indvielsen af byggeriet vil være H.K.H. Kronprins Frederik og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind. Læs mere om det nye bygningskompleks på DTU

Forsiden lige nu:

Mikroskopisk orm kan gøre os klogere på os selv

En 0,05mm ledorm bestående hovedsageligt af hjerne og penis kan være nøglen til at forstå nogle af evolutionens gåder – og give ledetråde til at forstå os selv. Lektor Katrine Worsaae har lagt ledormens genetiske puslespil og fundet de første svar på ’down-sizing’.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.