I morgen, d. 1. november, indvier DTU sit nye bygningskompleks, det breder sig over 42.000 kvadratmeter. Byggeriet er universitetets største byggeprojekt siden 1970’erne, hvor DTU blev etableret på Lundtoftesletten i Lyngby.
Med det nye byggeri vil DTU sætte rammer for både ingeniørvidenskabelig forskning, uddannelse, innovation og rådgivning. Derudover skal byggeriet skabe et samlet internationalt forskningsmiljø i krydsfeltet mellem biovidenskab og teknisk videnskab.
DTU’s ingeniører, som tidligere har arbejdet mest inden for matematik, fysik, kemi og geovidenskab, skal nemlig i stigende grad også have viden på det biovidenskabelige område:
– Biologi er blevet et væsentlig grundlag for det polytekniske univers. Derfor skal alle DTU-ingeniører i fremtiden have basal viden på det biologiske område, siger DTU’s rektor, Anders Bjarklev.
Samlingen af biovidenskabeligt arbejde og uddannelse i ingeniørkunst vil således lade DTU’s ingeniørstuderende komme i kontakt med det biovidenskabelige forskningsmiljø.
Til stede ved indvielsen af byggeriet vil være H.K.H. Kronprins Frederik og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind. Læs mere om det nye bygningskompleks på DTU
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
