Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

DTU indvier nyt byggeri, der skal samle biovidenskab og ingeniørkunst

Kæmpe byggeri skal skabe nye muligheder

http://www.dtu.dk/nyheder/nyhed?id=5493fcb1-f0df-4416-974d-be1906ee9be8

I morgen, d. 1. november, indvier DTU sit nye bygningskompleks, det breder sig over 42.000 kvadratmeter. Byggeriet er universitetets største byggeprojekt siden 1970’erne, hvor DTU blev etableret på Lundtoftesletten i Lyngby.

Med det nye byggeri vil DTU sætte rammer for både ingeniørvidenskabelig forskning, uddannelse, innovation og rådgivning. Derudover skal byggeriet skabe et samlet internationalt forskningsmiljø i krydsfeltet mellem biovidenskab og teknisk videnskab.

DTU’s ingeniører, som tidligere har arbejdet mest inden for matematik, fysik, kemi og geovidenskab, skal nemlig i stigende grad også have viden på det biovidenskabelige område:

– Biologi er blevet et væsentlig grundlag for det polytekniske univers. Derfor skal alle DTU-ingeniører i fremtiden have basal viden på det biologiske område, siger DTU’s rektor, Anders Bjarklev.

Samlingen af biovidenskabeligt arbejde og uddannelse i ingeniørkunst vil således lade DTU’s ingeniørstuderende komme i kontakt med det biovidenskabelige forskningsmiljø.

Til stede ved indvielsen af byggeriet vil være H.K.H. Kronprins Frederik og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind. Læs mere om det nye bygningskompleks på DTU

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.