Kina stormer frem mod at blive en international stormagt, og for at komme dertil prioriterer den kinesiske stat forskning højt. Det kan du som dansk forsker drage fordel af. Med lidt networking er der er nemlig god mulighed for at få finansieret din forskning gennem Kinas nationale – eller regionale støtteordninger. Sådan lyder budskabet fra to nye rapporter, som det Danske Innovationscenter i Shanghai netop har udgivet.
Få støtte på nationalt eller regionalt niveau
Som noget nyt fokuserer rapporterne ikke kun på nationale – men også regionale støtteordninger. Og der kan være mange fordele ved at gå andre veje end de store nationale støtteordninger: konkurrencen er væsentligt mindre, finansieringen kan gøres fleksibel – alt imens der stadig er lige så store forskningsmidler at hente på regionalt – og nationalt niveau.
Undersøg hvor dit forskningsfelt prioriteres
Kunne du være interesseret i at søge regionalt, så lyder anbefalingen, at du først undersøger, hvor netop dit forskningsfelt prioriteres – der er nemlig forskel på, hvilke typer forskning, der prioriteres i de enkelte kinesiske provinser.
Der er også forskel på fordelingen af midler på hhv. nationalt og regionalt niveau – fx prioriteres ingeniørvidenskab højere nationalt, mens sprog og uddannelse prioriteres højere regionalt.
Find en kinesisk partner
Dernæst bør du finde dig en kinesisk partner. Når du ansøger som individuel forsker skal du nemlig være tilknyttet enten en dansk forskningsinstitution, som er etableret i Kina gennem fx et forskningscenter, eller et kinesisk universitet eller forskningsinstitution.
Søger du regionalt bør den partner, du finder, desuden være tilknyttet samme geografiske område, som støtten tildeles fra – det er nemlig påkrævet i de fleste regionale forskningsprogrammer.
Ved du ikke rigtig, hvor du skal starte, så kan du få hjælp til at finde den rigtige partner: Både det Danske Innovationscenter i Shanghai, men også Sini-Danish University Centre, og Nordic Center at Fudan University hjælper danske og kinesiske forskere og forskningsinstitutioner med at etablere kontakt.
Kunne du tænke dig at vide mere, og finde links til aktuelle støtteopslag – så læs mere her
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Forskning afslører: Trafikstøj øger risikoen for sygdomme mere og før, end vi troede
Professor Mette Sørensen deler ny forsknings afsløringer af, hvordan trafikstøj øger risikoen for sygdomme i en langt højere grad, end vi tidligere troede.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.