Danske virksomheder er fyldt med kloge hænder og hoveder, der er fyldt med gode idéer. Det er dem, vi lever af. I et globaliseret samfund har vores gode idéer aldrig været vigtigere.
Desværre har vi i den seneste tid set en udvikling, der går den forkerte vej. Danmark ligger i dag under EU’s Barcelona-målsætning om et investeringsniveau for privat forskning og udvikling på 2 pct. af bnp. De danske rammevilkår for forskning og udvikling sakker bagud i forhold til vilkårene i mange af de øvrige europæiske lande. Helt konkret ligger Danmark på en 18. plads i EU, når det kommer til udviklings- og forskningsordninger.
Der er behov for stærkere incitamenter til, at virksomheder investerer mere i at opfinde og udvikle nye idéer og produkter i Danmark. Konkret foreslår vi, at man hæver skattefradraget for forsknings- og udviklingsaktiviteter på dansk grund fra 100 pct. til 150 pct. Derfor er vi også glade for, at regeringen anerkender det store potentiale, der ligger i et øget fradrag på forskning og udvikling.
En mulig model kan være at hæve satsen til 125-130 pct. og samtidig aftale, at satsen løbende skal justeres for at nå et konkurrencedygtigt niveau. Vores forslag om et skattefradrag på 150 pct. vil enkelt og effektivt bringe Danmark tilbage i toppen i den globale konkurrence.
Beregninger fra konsulenthuset Højbjerre Brauer Schultz viser, at det øgede fradrag vil medføre en lang række umiddelbare samfundsøkonomiske gevinster. Ved at øge fradraget til 150 pct. vil der på kort sigt blive skabt hele 8.500 arbejdspladser på tværs af sektorer og brancher, og det vil samtidig bidrage med et varigt løft i bnp på mere end 20 mia. kr.
Virksomheder, der investerer i nytænkning og udvikling, producerer mere, eksporterer mere og ansætter flere. Forslaget vil altså ikke alene betyde en vækst i antallet af videnstunge arbejdspladser, men i høj grad også bidrage til, at vi i fremtiden både fastholder og skaber nye faglærte og ufaglærte job i Danmark.
Det går godt for Danmark, og det er vi glade for. Men vi skal også tænke på fremtiden. Vores forslag vil skabe tusindvis af nye private arbejdspladser på kort sigt og ikke mindst sikre vækst og beskæftigelse for mange små og mellemstore virksomheder nu og i fremtiden. Det er nemlig ikke kun i Østerild, Bjerringbro og Valby, at rigdommen skabes – men i hele Danmark.
Klummen er skrevet af Rig på ideer, som er en sammenslutning af de 14 virksomheder: http://www.rigpaaideer.dk
Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes
Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Fond hædrer fire for banebrydende forskning og behandling
Bagger-Sørensen Fondens fire priser gik i år til en professor, en klinisk forsker, en læge og en fodterapeut.
Seneste artikler:

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.

Serge Belongie: Leder et af de førende centre for kunstig intelligens og blev tiltrukket af den danske work-life balance
DERFOR VALGTE JEG DANMARK: Serge Belongie har været med til at udvikle et værktøj, som lærer en computer at identificere fuglearter. Nu er han bosat i Danmark, hvor han leder et pionercenter for forskning i kunstig intelligens.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
