Hen over efteråret skal to fakulteter på Aarhus universitet fyre omkring 10-15 medarbejdere. Det drejer sig om administrationerne på det sundhedsvidenskabelige fakultet Health og det naturvidenskabelige fakultet Science and Technology. Fyringerne skyldes, at hvert fakultet skal spare 7,5 mio. inden udgangen af 2019.
Inden fyringsrunden går i gang, har begge fakulteter tilbudt de ansatte frivillige fratrædelsesordninger og senioraftaler, som flere har valgt at benytte sig af. Administrationschef på Health, Steen Harrit Jakobsen, siger dog, at som tingene ser ud nu, skal der stadig afskediges tre medarbejdere på Health.
Administrationschef på Science and Technology, Niels Damgaard Hansen, mener, at antallet af yderligere fyringer på hans fakultet endnu er uvist, men vurderer, at det bliver under ti.
Det er dog ikke alle, der synes, at fyringer er nødvendige. Fællestillidsrepræsentant Aase Pedersen mener, at man kunne have planlagt sig ud af besparelserne og helt undgået fyringsrunden. Hun undrer sig over, at man ikke har planlagt besparelserne bedre og kommet dem i møde med f.eks. naturlig afgang.
Fællestillidsrepræsentant Olav W. Bertelsen er mindre overrasket over besparelserne. Hans holdning er, at besparelserne var til at forudse, når man tænker på det pres, der ligger på administrationen og universitetet. Han er dog stadig bekymret for administrationerne, og er ikke sikker på, at de fortsat kan fungere ordentligt efter fyringsrunden. Han mener, at man i forvejen kun akkurat kan bære arbejdsbyrden og kan ikke se, hvordan det skal kunne lade sig gøre med færre medarbejdere.
Besparelserne skyldes bl.a. beskæring i bevillingen til universitetet, færre indtægter fra private fonde og pres fra fremdriftsreformen. Med påbud fra regeringen og universitetsledelsen skal universitetet desuden spare to procent hvert år frem til 2021.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
