Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Ny fyringsrunde på Aarhus Universitet skaber uenighed

Der er uenighed om hvordan løbende sparekrav bedst kan gennemføres på Aarhus Universitet

Hen over efteråret skal to fakulteter på Aarhus universitet fyre omkring 10-15 medarbejdere. Det drejer sig om administrationerne på det sundhedsvidenskabelige fakultet Health og det naturvidenskabelige fakultet Science and Technology. Fyringerne skyldes, at hvert fakultet skal spare 7,5 mio. inden udgangen af 2019.

Inden fyringsrunden går i gang, har begge fakulteter tilbudt de ansatte frivillige fratrædelsesordninger og senioraftaler, som flere har valgt at benytte sig af. Administrationschef på Health, Steen Harrit Jakobsen, siger dog, at som tingene ser ud nu, skal der stadig afskediges tre medarbejdere på Health.

Administrationschef på Science and Technology, Niels Damgaard Hansen, mener, at antallet af yderligere fyringer på hans fakultet endnu er uvist, men vurderer, at det bliver under ti.

Det er dog ikke alle, der synes, at fyringer er nødvendige. Fællestillidsrepræsentant Aase Pedersen mener, at man kunne have planlagt sig ud af besparelserne og helt undgået fyringsrunden. Hun undrer sig over, at man ikke har planlagt besparelserne bedre og kommet dem i møde med f.eks. naturlig afgang.

Fællestillidsrepræsentant Olav W. Bertelsen er mindre overrasket over besparelserne. Hans holdning er, at besparelserne var til at forudse, når man tænker på det pres, der ligger på administrationen og universitetet. Han er dog stadig bekymret for administrationerne, og er ikke sikker på, at de fortsat kan fungere ordentligt efter fyringsrunden. Han mener, at man i forvejen kun akkurat kan bære arbejdsbyrden og kan ikke se, hvordan det skal kunne lade sig gøre med færre medarbejdere.

Besparelserne skyldes bl.a. beskæring i bevillingen til universitetet, færre indtægter fra private fonde og pres fra fremdriftsreformen. Med påbud fra regeringen og universitetsledelsen skal universitetet desuden spare to procent hvert år frem til 2021.

Læs mere om fyringerne her og her

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.