Hen over efteråret skal to fakulteter på Aarhus universitet fyre omkring 10-15 medarbejdere. Det drejer sig om administrationerne på det sundhedsvidenskabelige fakultet Health og det naturvidenskabelige fakultet Science and Technology. Fyringerne skyldes, at hvert fakultet skal spare 7,5 mio. inden udgangen af 2019.
Inden fyringsrunden går i gang, har begge fakulteter tilbudt de ansatte frivillige fratrædelsesordninger og senioraftaler, som flere har valgt at benytte sig af. Administrationschef på Health, Steen Harrit Jakobsen, siger dog, at som tingene ser ud nu, skal der stadig afskediges tre medarbejdere på Health.
Administrationschef på Science and Technology, Niels Damgaard Hansen, mener, at antallet af yderligere fyringer på hans fakultet endnu er uvist, men vurderer, at det bliver under ti.
Det er dog ikke alle, der synes, at fyringer er nødvendige. Fællestillidsrepræsentant Aase Pedersen mener, at man kunne have planlagt sig ud af besparelserne og helt undgået fyringsrunden. Hun undrer sig over, at man ikke har planlagt besparelserne bedre og kommet dem i møde med f.eks. naturlig afgang.
Fællestillidsrepræsentant Olav W. Bertelsen er mindre overrasket over besparelserne. Hans holdning er, at besparelserne var til at forudse, når man tænker på det pres, der ligger på administrationen og universitetet. Han er dog stadig bekymret for administrationerne, og er ikke sikker på, at de fortsat kan fungere ordentligt efter fyringsrunden. Han mener, at man i forvejen kun akkurat kan bære arbejdsbyrden og kan ikke se, hvordan det skal kunne lade sig gøre med færre medarbejdere.
Besparelserne skyldes bl.a. beskæring i bevillingen til universitetet, færre indtægter fra private fonde og pres fra fremdriftsreformen. Med påbud fra regeringen og universitetsledelsen skal universitetet desuden spare to procent hvert år frem til 2021.
Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes
Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Fond hædrer fire for banebrydende forskning og behandling
Bagger-Sørensen Fondens fire priser gik i år til en professor, en klinisk forsker, en læge og en fodterapeut.
Seneste artikler:

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.

Serge Belongie: Leder et af de førende centre for kunstig intelligens og blev tiltrukket af den danske work-life balance
DERFOR VALGTE JEG DANMARK: Serge Belongie har været med til at udvikle et værktøj, som lærer en computer at identificere fuglearter. Nu er han bosat i Danmark, hvor han leder et pionercenter for forskning i kunstig intelligens.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.