Traditionen tro hædrer Uddannelses- og Forskningsministeriet en forsker eller en forskningsgruppe, som har formået at kommunikere deres videnskabelige fund og analyser til offentligheden.
Forskningskommunikationsprisen gives med det formål at sætte fokus på kreativ og innovativ forskningsformidling, der oplyser og gavner samfundet.
Både private og offentlige forskere kan indstilles til prisen, men kandidaterne skal som minimum have været ansat på lektor- eller seniorniveau og have været aktive inden for forskningen i en længere periode.
Ifølge opslaget fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, vurderes indstillingerne ud fra følgende parametre:
- Evnen til at engagere publikum uden for videnskabelige kredse og samtidig fastholde et højt fagligt niveau i såvel forskning som formidling
- Evnen til via formidling at øge forståelsen for forskningens betydning for samfundet
- Evnen til at formidle på inddragende og dialogskabende vis og dermed bidrage til en positiv vekselvirkning mellem videnskaben og det øvrige samfund
Såfremt den pågældende forsker accepterer, kan alle indstille kandidater til prisen. Det er dog ikke muligt at indstille sig selv.
Overrækkelsen finder sted ved Forskningens Døgn i april, 2018, og vinderen modtager 100.000 kr. i forbindelse med prisen.
Læs nærmere om, hvordan du indstiller en kandidat i opslaget fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Fristen for indstillinger er 24. oktober, 2017 kl. 12
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.