Traditionen tro hædrer Uddannelses- og Forskningsministeriet en forsker eller en forskningsgruppe, som har formået at kommunikere deres videnskabelige fund og analyser til offentligheden.
Forskningskommunikationsprisen gives med det formål at sætte fokus på kreativ og innovativ forskningsformidling, der oplyser og gavner samfundet.
Både private og offentlige forskere kan indstilles til prisen, men kandidaterne skal som minimum have været ansat på lektor- eller seniorniveau og have været aktive inden for forskningen i en længere periode.
Ifølge opslaget fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, vurderes indstillingerne ud fra følgende parametre:
- Evnen til at engagere publikum uden for videnskabelige kredse og samtidig fastholde et højt fagligt niveau i såvel forskning som formidling
- Evnen til via formidling at øge forståelsen for forskningens betydning for samfundet
- Evnen til at formidle på inddragende og dialogskabende vis og dermed bidrage til en positiv vekselvirkning mellem videnskaben og det øvrige samfund
Såfremt den pågældende forsker accepterer, kan alle indstille kandidater til prisen. Det er dog ikke muligt at indstille sig selv.
Overrækkelsen finder sted ved Forskningens Døgn i april, 2018, og vinderen modtager 100.000 kr. i forbindelse med prisen.
Læs nærmere om, hvordan du indstiller en kandidat i opslaget fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Fristen for indstillinger er 24. oktober, 2017 kl. 12
Forsiden lige nu:

Ny magtudredning skal undersøge demokratiets kapløb med tiden
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen er forskningsleder af en ny magtudredning, som skal undersøge demokratiets tilstand og videnskabens rolle i et samfund udfordret af tid og teknologi. Det er første gang i 20 år.

Ny alliance skal veksle viden til biodiversitet i erhvervslivet
Lyttebøfferne er slået ud i det såkaldte “Biodiversitetspartnerskab”. Miljøministeriet, organisationer og forskere skal det næste år samle anbefalinger til danske virksomheder indsatser for at beskytte verdens natur.

Novo Nordisk Fondens fem nye forskningsgrupper arbejder med innovativ CO2-fangst
Novo Nordisk Fonden går ind i nye, uudforskede områder og støtter fem nye CO₂-projekter. Projekterne skal skabe innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i CO₂-fangst.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.