Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Klimarådet holder fast i sin formand, og sætter jagten ind på nye ekspertmedlemmer

Professor og dekan ved Syddansk Universitet Peter Møllgaard er genudpeget som formand for Klimarådet. Tre medlemmer bliver ved hans side, mens tre andre takker af og giver plads til nye forskere i 2023.

Klimarådet genudpeger formand Peter Møllgaard til at lede ekspertorganets rådgivning om, hvordan omstillingen til et klimaneutralt samfund kan ske på en omkostningseffektiv måde. Foto: Klimarådet.

Klimakampen buldrer derudaf og har cementeret sig på den politiske orden. Det kræver en kontinuerlig fastholdelse af specialiseret rådgivning og faglig ekspertise fra forskerverden.

Med andre ord har regeringens uafhængige ekspertorgan Klimarådet kickstartet sin rekruttering af rådets formand, to næstformænd og seks medlemmer. Det oplyser Klimarådet.

Jagten går derfor nu ind på at finde landets førende forskere indenfor energi, bygninger, transport, landbrug, miljø, natur, økonomi, klimavidenskabelig forskning og adfærdsforskning til at rådgive regeringen på klimaområdet.

De første forskere er fundet, men stoledansen er stadig i gang med tre ledige medlemspladser for den næste rådsperiode, der går i gang 1. marts 2023.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: