QS World University Rankings udgiver hvert år en rangliste – den er netop udkommet, og viser nogle danske universiteter går frem, mens andre går markant tilbage.
KU falder fra sidste års 73. plads 6 pladser ned og ligger dermed på en 79. plads over de bedst 1000 universiteter i verden. Ifølge QS rankings er KU stadig det bedst placerede universitet i norden.
DTU kommer på en dansk 2. plads, med en international 112. plads (fra 116. sidste år), mens Aarhus Universitet har et markant fald fra sidste års 116. plads til en 141.plads i 2019.
QS rankings måler på 6 parametre for at ranke verdens 1000 bedste universiteter.
Først og fremmest bygger placeringen på akademisk ry. Ved at spørge – ifølge QS selv – over 80.000 akademikere verden over omkring undervisning og forskningskvalitet på alverdens universiteter, dækker de ca. 40% af baggrunden for placeringen på listen.
Derudover bliver over 40.000 medarbejdere spurgt, hvordan universitetet er som arbejdssted, ligesom andelen af medarbejder ifht. studerende spiller ind på placeringen.
Endelig spiller citationsraten på publikationer ind, ligesom andelen af udenlandske studerende medvirker i indplaceringen.
Aalborg universitet stiger markant fra 379. plads til 343. plads i år, mens SDU har en svag fremgang fra 384. til 376. plads
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Forskning afslører: Trafikstøj øger risikoen for sygdomme mere og før, end vi troede
Professor Mette Sørensen deler ny forsknings afsløringer af, hvordan trafikstøj øger risikoen for sygdomme i en langt højere grad, end vi tidligere troede.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.