Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

KU falder på QS-verdensrangliste

RANKING: Københavns Universitet falder fem pladser på verdensplan og to pladser i Europa på den nye QS-verdensrangliste over bedste universiteter.

Københavns Universitet skal halvere sit klimaaftryk inden 2030. Foto: Københavns Universitet.

QS-verdensrangsliste for 2017/2018 er netop blevet opdateret, og Københavns Universitet er dårligere placeret end sidste år. KU er gået fra nummer 68 til 73 på verdensplan og fra nummer 20 til 22 i Europa, Det skriver Uniavisen.

Universiteterne bliver placeret ud fra seks forskellige indikatorer: akademisk omdømme, underviser-ratio, studerende-ratio, andel af internationale ansatte, citering pr. fakultet samt andel af internationale studerende. Her scorer KU højt på de tre første, men lavt på de to sidste.

Men selvom KU er faldet på listen siden sidste år, så er det stadig højt placeret og er det bedste placeret universitet i Skandinavien. KU scorer også højt på de enkelte uddannelser, hvor både veterinærmedicin, udviklingsstudier og antropologi er blandt de 20 bedste i verden.

Liste over de bedste universiteter i verden og Europa.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.