Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

KU falder på QS-verdensrangliste

RANKING: Københavns Universitet falder fem pladser på verdensplan og to pladser i Europa på den nye QS-verdensrangliste over bedste universiteter.

Københavns Universitet skal halvere sit klimaaftryk inden 2030. Foto: Københavns Universitet.

QS-verdensrangsliste for 2017/2018 er netop blevet opdateret, og Københavns Universitet er dårligere placeret end sidste år. KU er gået fra nummer 68 til 73 på verdensplan og fra nummer 20 til 22 i Europa, Det skriver Uniavisen.

Universiteterne bliver placeret ud fra seks forskellige indikatorer: akademisk omdømme, underviser-ratio, studerende-ratio, andel af internationale ansatte, citering pr. fakultet samt andel af internationale studerende. Her scorer KU højt på de tre første, men lavt på de to sidste.

Men selvom KU er faldet på listen siden sidste år, så er det stadig højt placeret og er det bedste placeret universitet i Skandinavien. KU scorer også højt på de enkelte uddannelser, hvor både veterinærmedicin, udviklingsstudier og antropologi er blandt de 20 bedste i verden.

Liste over de bedste universiteter i verden og Europa.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.