Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Kunst og kulturaktiviteter har en positiv effekt på sundhed.

NY RAPPORT: En ny rapport fra Nordjysk Center for Kultur og Sundhed viser, at kunst og kulturaktiviteter giver patienter øget livskvalitet

Nordjysk Center for Kultur og Sundhed (NOCKS) blev oprettet sidste sommer for at udvikle ny viden om kunst og kulturaktiviteter i sundhedsmæssige sammenhænge, og nu er de klar med deres første rapport.

Ifølge rapporten er der god dokumentation for, at kunst, kultur og kreative aktiviteter kan have en positiv effekt på både psykisk og fysisk sundhed, som eksempelvis forbedret fysisk tilstand, positiv terapeutisk virkning på mental sundhed, forbedret arbejdsglæde og trivsel på arbejdspladsen for sundhedsfagligt personale samt styrkelse af positive relationer mellem patienter og personalet.

Det er postdoc Anita Jensen og professor Lars Ole Bonde fra musikterapi ved Institut for Kommunikation på Aalborg, der står bag rapporten. I rapporten har de samlet og gennemgået de internationale forskningsresultater om effekterne af at bruge kulturtilbud i sundhedsmæssige sammenhænge. Det skriver Aalborg Universitet.

Brug for mere forskning
Henrik Halkier, dekan for Det Humanistiske Fakultet på AAU bemærker til rapporten, at…

– Fusionen mellem sundhed og kultur er meget spændende for vores samfund, og i Danmark er feltet endnu ikke etableret så godt som i vores nabolande. Det er derfor oplagt, at musikterapimiljøet med sine stærke forskningsfelter danner ramme om et videnscenter, der netop ønsker at samle og skabe viden på tværs af organisationer og sektorer.

Og rapporten peger da også på, at der er områder, hvor der er behov for mere forskning. Eksempelvis er der ikke nok forskning på området til at kunne konkludere om, det er muligt at spare penge i sundhedsvæsnet. Forskerne råder derfor til, at der gennemføres flere forskningsprojekter på området.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.