Den tidligere KORA-direktør, Mickael Bech, kunne blive siddende i direktørstolen, da han 1. august tiltrådte stillingen som frontmand for VIVE.
Han er professor i sundhedsøkonomi og har tidligere været leder af Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi ved Syddansk Universitet samt leder af det sundhedsøkonomiske forskningscenter COHERED. Han nåede at være to år hos KORA inden fusionen i juli, og Mickael Bech ser frem til at varetage den nye opgave.
– Fusionen giver mulighed for at etablere en helt central og stærk vidensorganisation, hvor VIVE bygger videre på styrkerne fra SFI og KORA og fastholder fokus på forsknings- og analyseaktiviteter inden for de nuværende emneområder. Jeg glæder mig til sammen med medarbejderne at samle og styrke de faglige miljøer, så VIVE kan bidrage med relevant og aktuel viden til udviklingen af det danske velfærdssamfund.
Det er Økonomi- og Indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll, der har udnævnt Mickael Bech som frontmand for det nye uafhængige forsknings- og analysecenter, og VIVEs bestyrelsesformand Nina Smith fra Århus Universitet har stor tiltro til samarbejdet med direktøren:
– Mickael Bech har stor ledelsesmæssig erfaring med topledelse i vidensorganisationer, og han har både som leder og forsker et solidt kendskab til anvendelsesorienteret forskning og analyse i relation til velfærdssamfundets udvikling. Mickael er den helt rette til at opbygge et stærkt center, som kan videreføre og styrke de nuværende analyse- og forskningsaktiviteter.
Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes
Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Fond hædrer fire for banebrydende forskning og behandling
Bagger-Sørensen Fondens fire priser gik i år til en professor, en klinisk forsker, en læge og en fodterapeut.
Seneste artikler:

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.

Serge Belongie: Leder et af de førende centre for kunstig intelligens og blev tiltrukket af den danske work-life balance
DERFOR VALGTE JEG DANMARK: Serge Belongie har været med til at udvikle et værktøj, som lærer en computer at identificere fuglearter. Nu er han bosat i Danmark, hvor han leder et pionercenter for forskning i kunstig intelligens.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.