De mulige nobelprisvindere lader jo nok som ingenting, men har alligevel lagt sig til at sove i håbet om at blive vækket af telefonens kimen. Stemmen i den anden ende skal helst tale med umiskendelig svensk accent og have den korte besked om at man har modtaget årets nobelpris.
Denne morgen blev mange skuffede og et par stykker glade. Især de tre amerikanere, der har været med til at beskrive den biokemiske og genetiske baggrund bag vores indre ur – den cirkadiske rytme. De smilende forskere er Jeffrey C. Hall, Michael Rasbash og Michael W. Young. Micahel Rasbash – responderede i øvrigt til opkaldet med ordene: You are kidding me!
Vores indre rytme kører i en ca. 24 timers cyklus og styrer store dele af vores organisme, fx kroppens temperatur, hormonudskillelse og søvnrytme og er en forudsætning for mange af de biokemiske processer, der foregår i kroppen. Dermed har mekanismen også stor betydning for sygdomme relateret til fx søvn. Forskerne bag har beskrevet de molekylære og genetiske mekanismerne og skabt en forståelse af at det samlede system.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
