Omkring 700.000 mennesker dør hvert år af infektioner, som er resistente over for de lægemidler vi har i dag. Og tallet bliver kun større. Derfor er det vigtigt at få udviklet metoder, som kan behandle antibiotikaresistens. Dét er formålet med den nye fond REPAIR impact fund.
Et stort globalt problem
Den nye fond er lanceret af Novo Holdings – en investeringsfond, som prioriterer langsigtede investeringer, der kan gøre en forskel:
-Antibiotikaresistens er en af de største trusler mod sundheden, som verden står overfor. Oprettelsen af den nye fond afspejler vores vision om at yde betydende bidrag til forskning og udvikling, som forbedrer helbred og adfærd, siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand for Novo Holdings.
1 mia. til tidlig udvikling og produktion af lægemidler
Fonden vil investere mindst 25 millioner årligt – og måske mere hvis den rette idé viser sig – i cirka 20 projekter i Europa og USA. Den vil især prioritere forskning, som arbejder med den tidlige fase i udviklingen af lægemidler – for selvom antibiotikaresistens spås til at blive endnu farligere for verdenssundheden end kræft inden for de næste årtier, så er det ofte svært at få finansieret netop denne del af forskningen. Sten Riisgaard, næstformand for Novo Nordisk Fonden, fortæller:
– Vi mener, at en årsag til dette problem skyldes en ugunstig kommerciel fremtidsudsigt for udvikling af nye produkter, og det er grunden til, at vi nu har valgt at anvende en investeringsløsning i tillæg til Novo Nordisk Fondens øvrige donationer på området.
Fonden vil også prioritere virksomheder, der gerne vil producere de nye lægemidler, men som har brug for at få sat skub i deres udvikling. Netop sådan nogle virksomheder er det nemlig oplagt for Novo Nordisk at hjælpe: Fonden tænker langsigtet og kan derfor hjælpe små – men ambitiøse – projekter, der ikke vil give afkast i første omgang. Og så har fonden kompetente kræfter tilknyttet, der kan hjælpe nye virksomheder:
-En række af verdens førende eksperter inden for området vil være tilknyttet initiativet, der vil drage nytte af Novo Holdings ekspertise i at investere og udvikle virksomheder, fortæller Sten Scheibye.
Fonden vil desuden allerhelst hjælpe forskning og virksomheder, der arbejder med de sygdomsfremkaldende patogener, som World Health Organization har vurderet som de farligste lige nu.
Du kan se endnu mere om REPAIR impact fund´s prioriteringsliste her.
Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes
Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Fond hædrer fire for banebrydende forskning og behandling
Bagger-Sørensen Fondens fire priser gik i år til en professor, en klinisk forsker, en læge og en fodterapeut.
Seneste artikler:

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.

Serge Belongie: Leder et af de førende centre for kunstig intelligens og blev tiltrukket af den danske work-life balance
DERFOR VALGTE JEG DANMARK: Serge Belongie har været med til at udvikle et værktøj, som lærer en computer at identificere fuglearter. Nu er han bosat i Danmark, hvor han leder et pionercenter for forskning i kunstig intelligens.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.