Omkring 700.000 mennesker dør hvert år af infektioner, som er resistente over for de lægemidler vi har i dag. Og tallet bliver kun større. Derfor er det vigtigt at få udviklet metoder, som kan behandle antibiotikaresistens. Dét er formålet med den nye fond REPAIR impact fund.
Et stort globalt problem
Den nye fond er lanceret af Novo Holdings – en investeringsfond, som prioriterer langsigtede investeringer, der kan gøre en forskel:
-Antibiotikaresistens er en af de største trusler mod sundheden, som verden står overfor. Oprettelsen af den nye fond afspejler vores vision om at yde betydende bidrag til forskning og udvikling, som forbedrer helbred og adfærd, siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand for Novo Holdings.
1 mia. til tidlig udvikling og produktion af lægemidler
Fonden vil investere mindst 25 millioner årligt – og måske mere hvis den rette idé viser sig – i cirka 20 projekter i Europa og USA. Den vil især prioritere forskning, som arbejder med den tidlige fase i udviklingen af lægemidler – for selvom antibiotikaresistens spås til at blive endnu farligere for verdenssundheden end kræft inden for de næste årtier, så er det ofte svært at få finansieret netop denne del af forskningen. Sten Riisgaard, næstformand for Novo Nordisk Fonden, fortæller:
– Vi mener, at en årsag til dette problem skyldes en ugunstig kommerciel fremtidsudsigt for udvikling af nye produkter, og det er grunden til, at vi nu har valgt at anvende en investeringsløsning i tillæg til Novo Nordisk Fondens øvrige donationer på området.
Fonden vil også prioritere virksomheder, der gerne vil producere de nye lægemidler, men som har brug for at få sat skub i deres udvikling. Netop sådan nogle virksomheder er det nemlig oplagt for Novo Nordisk at hjælpe: Fonden tænker langsigtet og kan derfor hjælpe små – men ambitiøse – projekter, der ikke vil give afkast i første omgang. Og så har fonden kompetente kræfter tilknyttet, der kan hjælpe nye virksomheder:
-En række af verdens førende eksperter inden for området vil være tilknyttet initiativet, der vil drage nytte af Novo Holdings ekspertise i at investere og udvikle virksomheder, fortæller Sten Scheibye.
Fonden vil desuden allerhelst hjælpe forskning og virksomheder, der arbejder med de sygdomsfremkaldende patogener, som World Health Organization har vurderet som de farligste lige nu.
Du kan se endnu mere om REPAIR impact fund´s prioriteringsliste her.
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdenstørste hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.