Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny gratis database giver samlet overblik over danske fonde og puljer

Entreprenøren David Dencker har samlet fonde, legater og offentlige puljer i en database

Du har sikkert været der. I køen til legatbogen på biblioteket. Fordi den er en af de få gratis hjælpemidler, der har eksisteret for fonds- og legatansøgere hidtil. Men det skal være slut nu, skriver Altinget, der har talt med iværksætteren David Denckler, der står bag søgemaskinen Legatbogen (også kaldet Grant Compass).

Initiativet gør det muligt at skabe det forkromede overblik over de mange midler, fondene hvert år stiller i udsigt til de rette ansøgere:

– Der er jo tale om almene midler. Samfundets penge. Vores penge. Derfor mener vi principielt, at der skal være let og gratis adgang til oplysninger om pengene. Så vi har lagt det hele ind og gjort det gratis og nemt at finde.

Og databasen skal ikke kun overskueliggøre puljerne for ansøgerne – den skal også hjælpe fondene med at finde kvalificerede projekter, som passer til deres profil:

– Vi vil skabe det rigtige match mellem fond og ansøger, siger David Denckler til Altinget om en af ambitionerne med Legatbogen.

Og det er et tiltag, der har været tiltrængt længe, mener professor på Center for Civilsamfundsstudier ved CBS, Anker Brink Lund, som er begejstret for den nye løsning:

– Der er et kæmpe behov for at bringe den relevante ansøger i kontakt med den relevante fond. Og hvis man gennem et værktøj som dette kan undgå, at man spilder hinandens tid på håbløse ansøgninger, får fondene også et meget bedre grundlag for at investere i de mest værdifulde udspil.

Begejstringen vækker også genklang hos brugerne, som allerede har haft glæde af databasen:

– Med hjælp fra Legatbogen har jeg modtaget mere end 100.000 kr. i støtte til mine studier, skriver Theodor Lundberg, ingeniørstuderende, Berkeley University, i en anmeldelse på siden.

Selvom servicen som udgangspunkt er gratis, bliver det muligt at tilkøbe et abonnement på 69 kr., der giver adgang til ekstra funktioner. Brugerne vil her få adgang til et processtyringsværktøj, som hjælper dem med at strukturere tidsfrister, dokumenter mm. På den måde satser David Denckler på, at Legatbogen, ud over at være en gratis tjeneste, også bliver en sund forretningsmodel.

 

Artiklen blev udgivet den 25. august 2017 og er en genudgivelse

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.