Du har sikkert været der. I køen til legatbogen på biblioteket. Fordi den er en af de få gratis hjælpemidler, der har eksisteret for fonds- og legatansøgere hidtil. Men det skal være slut nu, skriver Altinget, der har talt med iværksætteren David Denckler, der står bag søgemaskinen Legatbogen (også kaldet Grant Compass).
Initiativet gør det muligt at skabe det forkromede overblik over de mange midler, fondene hvert år stiller i udsigt til de rette ansøgere:
– Der er jo tale om almene midler. Samfundets penge. Vores penge. Derfor mener vi principielt, at der skal være let og gratis adgang til oplysninger om pengene. Så vi har lagt det hele ind og gjort det gratis og nemt at finde.
Og databasen skal ikke kun overskueliggøre puljerne for ansøgerne – den skal også hjælpe fondene med at finde kvalificerede projekter, som passer til deres profil:
– Vi vil skabe det rigtige match mellem fond og ansøger, siger David Denckler til Altinget om en af ambitionerne med Legatbogen.
Og det er et tiltag, der har været tiltrængt længe, mener professor på Center for Civilsamfundsstudier ved CBS, Anker Brink Lund, som er begejstret for den nye løsning:
– Der er et kæmpe behov for at bringe den relevante ansøger i kontakt med den relevante fond. Og hvis man gennem et værktøj som dette kan undgå, at man spilder hinandens tid på håbløse ansøgninger, får fondene også et meget bedre grundlag for at investere i de mest værdifulde udspil.
Begejstringen vækker også genklang hos brugerne, som allerede har haft glæde af databasen:
– Med hjælp fra Legatbogen har jeg modtaget mere end 100.000 kr. i støtte til mine studier, skriver Theodor Lundberg, ingeniørstuderende, Berkeley University, i en anmeldelse på siden.
Selvom servicen som udgangspunkt er gratis, bliver det muligt at tilkøbe et abonnement på 69 kr., der giver adgang til ekstra funktioner. Brugerne vil her få adgang til et processtyringsværktøj, som hjælper dem med at strukturere tidsfrister, dokumenter mm. På den måde satser David Denckler på, at Legatbogen, ud over at være en gratis tjeneste, også bliver en sund forretningsmodel.
Artiklen blev udgivet den 25. august 2017 og er en genudgivelse
Forsiden lige nu:

Nedlægning af engelsksprogede uddannelser rammer STEM-optagelser
Optaget på engelsksprogede STEM-uddannelser er faldet med 46 %. Flere interessenter mener, at regeringens beslutning om at nedlægge et stort antal engelsksprogede uddannelser skal genovervejes.

Ny teknologi finder de skjulte lag i antikke tekster
Digitalisering og ny teknologi skaber nye muligheder for antikforskningen, og nu har SDU modtaget en bevilling på 20 mio. kr. fra EU til at forske i antikke teksters skjulte lag.

Verdens ældste forskningsstation genåbner: Forskere strømmer til for enestående klimaforskning
Arktisk Station er et forskningsknudepunkt, der tilbyder en unik datatidsrejse gennem 100 års klimaforandringer. Nu er stationen genåbnet med ny kapacitet til at huse forskere fra hele verden, der dykker ned i løsninger på klimadommedagsprofetier, fortæller stationens ledere.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
