Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Nye forskningsprojekter for over 600 mio.

Det Frie Forskningsråd har givet støtte til 200 nye forskningsprojekter over hele landet.

De nye forskningsprojekter skal tage sig af vores velfærdssamfund i lyset af den teknologiske udvikling og økonomisk ustabilitet.

Pengene går til fri forskning og er givet med henblik på at igangsætte banebrydende forskning med betydning for samfund og erhverv, men emnerne der skal forskes i er vidt forskellige.

Et forskningsprojekt skal eksempelvis undersøge danske Moskéer som politisk magtfaktor, mens et andet skal teste, hvilken effekt sneglegift har mod neurologiske sygdomme. En tredje gruppe skal undersøge, hvordan det føles for unge at vokse op efter finanskrisen, og der er også givet penge til at forske i 3D-printteknologi.

Forskningsprojekterne som samlet set har fået 663 millioner, skal ifølge DFF afprøve original idéer uden faglige eller tematiske begrænsninger. Ifølge Bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen, skal projekterne også leve op til det samfundsansvar som forskningen har i samfundet.

– Det er kendetegnende for de projekter, vi investerer i, at forskerne har et dybt samfundsansvar og en stor idérigdom. Det gælder udnyttelsen af de teknologiske muligheder, så vi får de absolut nyeste idéer og landvindinger ud at arbejde i forskningsmiljøerne. Og det gælder inden for etik og kultur, hvor forskerne kerer sig om forandringen af vores velfærdssamfund i lyset af blandt andet den teknologiske udvikling og økonomisk ustabilitet, fortæller han ifølge ufm.dk.

De 200 projekter er valgt på baggrund af 1387 ansøgninger, og har en gennemsnitlig bevilling på 3 millioner kroner.

 

Se alle projekterne her og hvor meget de hver især har fået:

Kultur og Kommunikation

Natur og Univers

Samfund og Erhverv

Sundhed og Sygdom

Teknologi og Produktion

 

Forsiden lige nu:

Hvem er forskningsverdens magtelite?

FORSKNINGENS MAGTELITE. Magtbalancen rykker sig i forskningsverdenen i takt med, at bevillingssummerne strømmer til som aldrig før. Science Report undersøger og afdækker i en ny magtserie, hvem der udgør forskningens magtelite, og hvilke typer magt der i spil.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.