Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Nyt forskningscenter skal undersøge biodiversitet

Et nyt forskningscenter skal undersøge Jordens biodiversitet og dens forandringer

Ladybug on green leaf in garden.

Torsdag d. 9. november indvier Aarhus Universitet deres nye Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World.

Jorden eroderer og står i fremtiden over for alvorlige risici fra den store, voksende population af mennesker og massive klimaforandringer, står der på centrets hjemmeside, og de bekymringer er de ikke alene om:

I forbindelse  med vores teknologisk kunnen er der ikke længere nogle dele af kloden, der ikke er påvirket, skriver Miljøstyrelsen om problemerne for biodiversiteten.

Forskningen på Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World skal forbedre vores forståelse af Jordens biodiversitet og dens dynamik under globale naturforandringer. En bedre forståelse vil give mulighed for at give mere præcise forudsigelser af biodiversitetens udvikling i fremtiden. Og det kan der blive brug for:

Biodiversitet er det mylder af liv, som findes overalt på kloden, i form af dyr, planter, svampe, bakterier og alt levende. Men den biologiske mangfoldighed forsvinder i hastigt tempo, skriver Danmarks Naturfredningsforening på deres hjemmeside, og fortsætter,

Ifølge forskerne er forringelserne af den biologiske mangfoldighed nu så omfangsrige, at der er tale om en økologisk krise, som kan sammenlignes med klimakrisen i omfang.

Forskningen på det nye center skal gennem tværfaglige tilgange afdække, hvilke konsekvenser biodiversitetens dynamik har for samfundet, og hvordan de to i det hele taget interagerer.

Arbejdet på centret vil foregå inden for fire sammenhængende temaer: fundamentale biodiversitetsdynamikker, globale forandringer, økoinformatik og ny teknologi, samt interdisciplinær innovation. Læs mere om forskningstemaerne.

Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World er grundlagt af Professor Jens-Christian Svenning fra Aarhus Universitet og har fået økonomisk støtte af VILLUM FONDEN. Centret er finansieret fra 2017-2023.

Den officielle indvielse sker d. 9 november fra kl. 14, og er kun åben for inviterede gæster.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.