Torsdag d. 9. november indvier Aarhus Universitet deres nye Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World.
Jorden eroderer og står i fremtiden over for alvorlige risici fra den store, voksende population af mennesker og massive klimaforandringer, står der på centrets hjemmeside, og de bekymringer er de ikke alene om:
I forbindelse med vores teknologisk kunnen er der ikke længere nogle dele af kloden, der ikke er påvirket, skriver Miljøstyrelsen om problemerne for biodiversiteten.
Forskningen på Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World skal forbedre vores forståelse af Jordens biodiversitet og dens dynamik under globale naturforandringer. En bedre forståelse vil give mulighed for at give mere præcise forudsigelser af biodiversitetens udvikling i fremtiden. Og det kan der blive brug for:
Biodiversitet er det mylder af liv, som findes overalt på kloden, i form af dyr, planter, svampe, bakterier og alt levende. Men den biologiske mangfoldighed forsvinder i hastigt tempo, skriver Danmarks Naturfredningsforening på deres hjemmeside, og fortsætter,
Ifølge forskerne er forringelserne af den biologiske mangfoldighed nu så omfangsrige, at der er tale om en økologisk krise, som kan sammenlignes med klimakrisen i omfang.
Forskningen på det nye center skal gennem tværfaglige tilgange afdække, hvilke konsekvenser biodiversitetens dynamik har for samfundet, og hvordan de to i det hele taget interagerer.
Arbejdet på centret vil foregå inden for fire sammenhængende temaer: fundamentale biodiversitetsdynamikker, globale forandringer, økoinformatik og ny teknologi, samt interdisciplinær innovation. Læs mere om forskningstemaerne.
Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World er grundlagt af Professor Jens-Christian Svenning fra Aarhus Universitet og har fået økonomisk støtte af VILLUM FONDEN. Centret er finansieret fra 2017-2023.
Den officielle indvielse sker d. 9 november fra kl. 14, og er kun åben for inviterede gæster.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Forskning afslører: Trafikstøj øger risikoen for sygdomme mere og før, end vi troede
Professor Mette Sørensen deler ny forsknings afsløringer af, hvordan trafikstøj øger risikoen for sygdomme i en langt højere grad, end vi tidligere troede.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
