Torsdag d. 9. november indvier Aarhus Universitet deres nye Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World.
Jorden eroderer og står i fremtiden over for alvorlige risici fra den store, voksende population af mennesker og massive klimaforandringer, står der på centrets hjemmeside, og de bekymringer er de ikke alene om:
I forbindelse med vores teknologisk kunnen er der ikke længere nogle dele af kloden, der ikke er påvirket, skriver Miljøstyrelsen om problemerne for biodiversiteten.
Forskningen på Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World skal forbedre vores forståelse af Jordens biodiversitet og dens dynamik under globale naturforandringer. En bedre forståelse vil give mulighed for at give mere præcise forudsigelser af biodiversitetens udvikling i fremtiden. Og det kan der blive brug for:
Biodiversitet er det mylder af liv, som findes overalt på kloden, i form af dyr, planter, svampe, bakterier og alt levende. Men den biologiske mangfoldighed forsvinder i hastigt tempo, skriver Danmarks Naturfredningsforening på deres hjemmeside, og fortsætter,
Ifølge forskerne er forringelserne af den biologiske mangfoldighed nu så omfangsrige, at der er tale om en økologisk krise, som kan sammenlignes med klimakrisen i omfang.
Forskningen på det nye center skal gennem tværfaglige tilgange afdække, hvilke konsekvenser biodiversitetens dynamik har for samfundet, og hvordan de to i det hele taget interagerer.
Arbejdet på centret vil foregå inden for fire sammenhængende temaer: fundamentale biodiversitetsdynamikker, globale forandringer, økoinformatik og ny teknologi, samt interdisciplinær innovation. Læs mere om forskningstemaerne.
Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World er grundlagt af Professor Jens-Christian Svenning fra Aarhus Universitet og har fået økonomisk støtte af VILLUM FONDEN. Centret er finansieret fra 2017-2023.
Den officielle indvielse sker d. 9 november fra kl. 14, og er kun åben for inviterede gæster.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
