Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Primater klonet for første gang nogensinde

Kinesiske forskere er for første gang nogensinde lykkedes med at klone primater – ud fra samme metode som fåret Dolly i sin tid blev klonet. I denne omgang er der tale om Macaqueaber. Dermed ser kloning af mennesker nu ud til at inden for videnskabelig rækkevidde.

Dolly blev klonet i 1996 ,og det har taget over 20 år, før det næste store skridt er blevet taget – det har vist sig langt sværere end forventet at klone primater. Men nu er det lykkedes. Forskerne bag mener, at vi dermed får langt bedre adgang til at undersøge sygdomme som parkinsons, da metoden kan kombineres med genredigeringsteknikker som CRISPR-cas9, skriver Nature.

 

Forsiden lige nu:


Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning

Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.PET har skruet markant op for indsatsen

Den stigende spionagetrussel mod dansk forskning udfordrer både PET og den danske forskningsverden. Derfor har PET skruet op for indsatsen på området, forklarer Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.


Seneste artikler:


SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.