Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Professionshøjskolerne ser positivt på udflytning til provinsen

Udflytning kræver realistisk, økonomisk råderum, mener Professionshøjskolernes formand

Formand for rektorkollegiet i Danske Professionshøjskoler, Stefan Hermann.

I sidste uge kunne en artikel i Uniavisen oplyse om, at Landdistrikternes Fællesråd ønsker at flytte uddannelser med relevans for landbruget ud af København. Forslaget kom på baggrund af en rundspørge blandt de 47 borgmestre i interesseorganisationens medlemskommuner.

Magisterbladet har siden fået en reaktion fra professionshøjskolernes rektorformand, der er positiv over for forslaget og ser fordele i at skabe flere uddannelsesmuligheder i provinsen.

– Hvis kommunen eller det lokale erhvervsliv kan levere et stærkt samspil, så kan det give rigtig god mening at lægge en uddannelse i området. Ikke alle unge drømmer om at flytte til de store byer, og flere af vores uddannelser lever jo netop af vekselvirkningen med det omgivende samfund.

Men opbakningen kommer også med en række krav til økonomi, læringsmiljø og de fysiske rammer.

– Der skal være både bæredygtige faglige miljøer og gode faciliteter til stede for, at det kan lykkes.  Det er langt dyrere at drive små uddannelser, så regeringen bør stoppe den styrtblødning, som de udsætter os for i disse år, hvis det skal blive realistisk, understreger Stefan Hermann.

Forsiden lige nu:

Arne Flåøyen: – Norden har brug for en fond til beredskabsforskning

De sidste års mange kriser viser med al tydelighed, hvor stort behovet er for en nordisk fond til beredskabsforskning. Det vil også være et naturligt skridt i udviklingen af det samarbejde, som allerede foregår i Norden inden for samfundssikkerhed og beredskab, fremhæver Arne Flåøyen, direktør i Nordforsk, i dette debatindlæg.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.