Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Professionshøjskolerne ser positivt på udflytning til provinsen

Udflytning kræver realistisk, økonomisk råderum, mener Professionshøjskolernes formand

Formand for rektorkollegiet i Danske Professionshøjskoler, Stefan Hermann.

I sidste uge kunne en artikel i Uniavisen oplyse om, at Landdistrikternes Fællesråd ønsker at flytte uddannelser med relevans for landbruget ud af København. Forslaget kom på baggrund af en rundspørge blandt de 47 borgmestre i interesseorganisationens medlemskommuner.

Magisterbladet har siden fået en reaktion fra professionshøjskolernes rektorformand, der er positiv over for forslaget og ser fordele i at skabe flere uddannelsesmuligheder i provinsen.

– Hvis kommunen eller det lokale erhvervsliv kan levere et stærkt samspil, så kan det give rigtig god mening at lægge en uddannelse i området. Ikke alle unge drømmer om at flytte til de store byer, og flere af vores uddannelser lever jo netop af vekselvirkningen med det omgivende samfund.

Men opbakningen kommer også med en række krav til økonomi, læringsmiljø og de fysiske rammer.

– Der skal være både bæredygtige faglige miljøer og gode faciliteter til stede for, at det kan lykkes.  Det er langt dyrere at drive små uddannelser, så regeringen bør stoppe den styrtblødning, som de udsætter os for i disse år, hvis det skal blive realistisk, understreger Stefan Hermann.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.