Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Rekord mange EU-penge til danske ph.d’er

BEVILLING: Det går rigtig godt for Danmark med at hente penge til forskning og innovation ud af EUs kasse. Nu er også et rekord stort antal ph.d stipendier taget hjem.

For kort siden kom det frem, at dansk forskning har hentet over 4 milliarder kroner fra EU’s innovations og forskningsprogram, Horizon 2020, og lå på en 3.plads i europæisk sammenhæng i forhold til indbyggerantallet.

Nu viser det sig, at 83 nye internationale ph.d stipendier er blevet uddelt til samlet 22 danske forskningsinstitutioner og virksomheder, hvilket svarer til ca. 180 mio. danske kroner.

Programmet kaldes innovative training networks og er en del af horizon 2020, som støtter universiteter, forskningsinstitutioner, og små og mellemstore virksomheder som arbejder sammen om at etablere internationale ph.d.-uddannelser og erhvervs-ph.d.-uddannelser. Pengene går til at internationalisere forskeruddannelserne, øge forskernes mobilitet og fremme deres karriereudvikling. Læs mere her

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.