Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

RUC humanister er mest arbejdsmarkedsparate

Undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut giver topkarakterer til især RUC’ humanister

Humanister har gennem længere tid været et udskældt folkefærd.

Generelt har fordommene gået på, at der var for langt mellem deres uddannelse og det arbejdsmarked de skulle ud på, og at deres kompetencer ikke var noget, som kan bruges i praksis.

Men en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut ser ud til at punktere den myte, det skriver Magisterbladet.

Ifølge den nye undersøgelse er det lige præcis humanister, og særligt dem fra RUC, CBS, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet, der oplever, at de har de bedste arbejdsmarkedskompetencer.

RUCs kandidater skiller sig endda særligt ud, da de også er dem i undersøgelsen, der har de bedste reflektionskompetencer.

Resultatet at undersøgelsen overrasker ikke RUCs rektor, Hanne Leth Andersen:

– Forklaringen er vores læringsmodel og vi siger det også ret eksplicit: Vi vægter analytiske og metodiske kompetencer højt på vores studier, og disse kompetencer er i bund og grund også arbejdsmarkedskompetencer. Sammen med vores projektform betyder det, at vores humanistiske kandidater kommer ud og kan gøre sig gældende fra første dag, når det drejer sig om problemanalyse, samarbejde og projektledelse. Og det er noget, som er efterspurgt, for det betyder, at de kan gå direkte ind i et job, siger hun til Magisterbladet.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.