Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

RUC humanister er mest arbejdsmarkedsparate

Undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut giver topkarakterer til især RUC’ humanister

Humanister har gennem længere tid været et udskældt folkefærd.

Generelt har fordommene gået på, at der var for langt mellem deres uddannelse og det arbejdsmarked de skulle ud på, og at deres kompetencer ikke var noget, som kan bruges i praksis.

Men en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut ser ud til at punktere den myte, det skriver Magisterbladet.

Ifølge den nye undersøgelse er det lige præcis humanister, og særligt dem fra RUC, CBS, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet, der oplever, at de har de bedste arbejdsmarkedskompetencer.

RUCs kandidater skiller sig endda særligt ud, da de også er dem i undersøgelsen, der har de bedste reflektionskompetencer.

Resultatet at undersøgelsen overrasker ikke RUCs rektor, Hanne Leth Andersen:

– Forklaringen er vores læringsmodel og vi siger det også ret eksplicit: Vi vægter analytiske og metodiske kompetencer højt på vores studier, og disse kompetencer er i bund og grund også arbejdsmarkedskompetencer. Sammen med vores projektform betyder det, at vores humanistiske kandidater kommer ud og kan gøre sig gældende fra første dag, når det drejer sig om problemanalyse, samarbejde og projektledelse. Og det er noget, som er efterspurgt, for det betyder, at de kan gå direkte ind i et job, siger hun til Magisterbladet.

Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes

Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.