Humanister har gennem længere tid været et udskældt folkefærd.
Generelt har fordommene gået på, at der var for langt mellem deres uddannelse og det arbejdsmarked de skulle ud på, og at deres kompetencer ikke var noget, som kan bruges i praksis.
Men en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut ser ud til at punktere den myte, det skriver Magisterbladet.
Ifølge den nye undersøgelse er det lige præcis humanister, og særligt dem fra RUC, CBS, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet, der oplever, at de har de bedste arbejdsmarkedskompetencer.
RUCs kandidater skiller sig endda særligt ud, da de også er dem i undersøgelsen, der har de bedste reflektionskompetencer.
Resultatet at undersøgelsen overrasker ikke RUCs rektor, Hanne Leth Andersen:
– Forklaringen er vores læringsmodel og vi siger det også ret eksplicit: Vi vægter analytiske og metodiske kompetencer højt på vores studier, og disse kompetencer er i bund og grund også arbejdsmarkedskompetencer. Sammen med vores projektform betyder det, at vores humanistiske kandidater kommer ud og kan gøre sig gældende fra første dag, når det drejer sig om problemanalyse, samarbejde og projektledelse. Og det er noget, som er efterspurgt, for det betyder, at de kan gå direkte ind i et job, siger hun til Magisterbladet.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.