Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Region Midt og Aarhus Universitet samarbejder med top-universitetet MIT

Et bredt samarbejde vil i 2-årigt projekt med MIT styrke innovation, iværksætteri og vækst

Det er en potent cocktail, når man kombinerer viden med penge. Det skaber arbejdspladser, vækst, nye ideer og samarbejder. Det er netop målet med samarbejdet mellem mellem Aarhus universitet, Region Midt, Aarhus kommune og erhvervslivet i region Midt og så det internationalt top universitet Massachusetts Institute of Technology (MIT) i programmet (REAP):

-Region Midtjylland har meget store ambitioner i samspillet mellem erhvervsfremme, forskning og innovation, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at vi har koblet vores udviklingsstrategi med de globale samfundsudfordringer og FN’s Verdensmål. Det kræver internationalt perspektiv, og derfor har det enormt stor værdi, at vi i REAP-programmet kan arbejde sammen med og lære af de bedste regioner i verden, når det kommer til at samle virksomheder, vidensinstitutioner og offentlige parter om at skabe gode vækstrammer,” siger Jacob Stengaard Madsen, regionsdirektør i Region Midtjylland i en pressemeddelelse – han deler i øvrigt formandskabet med rektor på AU Brian Bech Nielsen.

Samarbejdet med det amerikanske prestige universitet er kommet i stand efter en længere ansøgningsproces, hvor regionen er blevet udvalgt sammen med otte andre regioner i blandt andet Norge, Kina, USA og Australien til et toårigt samarbejde med MIT. Programmet, der er planlagt af MIT, bringer gennem de to år en undersøgelse til veje af regionens styrkepositioner inden for innovation og iværksætteri. Derefter udformes en strategi for at udvikle styrkepositionerne, som siden implementeres af projektets parter. Og ikke overraskende er rektor på AU Brian Bech Nielsen spændt på samarbejdet:

-Aarhus Universitet har en klar ambition om at øge samarbejdet med erhvervslivet – herunder at styrke innovation, iværksætteri og vækst i vores region. REAP er en god mulighed for at gøre broen mellem forskning, uddannelse og erhvervsliv endnu stærkere. At et stærkt universitet som MIT er med i samarbejdet, gør kun projektet endnu mere spændende,” siger han.

Bredt samarbejde

MITs Regional Entrepreneurship Acceleration Program (REAP) har eksisteret siden 2012 år og har nu i alt 46 deltagende regioner rundt om i hele verden. For alle regionerne er et kriterium, at de sammensættes bredt med deltagelse af iværksættere, store virksomheder, universiteter, det offentlig, og risikovillig kapital. Det samme gør sig gældende i REAP i det midtjyske, hvor også Grundfos, Aarhus kommune og iværksættere som start-up-virksomheden UNSILO deltager – ud over AU og region Midt.

-Der tales meget om Silicon Valley modellen og hvad resten af verden kan lære af den. Jeg ser frem til at bidrage til REAP projektet med mine personlige erfaringer som entreprenør i både Danmark og Silicon Valley,” siger Mads Rydahl, der er grundlægger og chief visionary officer i UNSILO.

Målet med programmet er blandt andet at styrke sammenhængskraft og den fælles forståelse mellem de centrale aktører i regionens økosystem for iværksætteri og innovation, fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft, trække risikovillig kapital til, og udvirke at etablerede virksomheder spiller en større rolle i udviklingen af innovative iværksættere. Gennem de to år bliver der afholdt 4 workshops – 3 på MIT og en i regionen, hvor der bliver fokus på foredrag og casestudier.

Samarbejdet i Midtjylland starter fra juli 2018, hvor arbejdet med at undersøge regionens styrkepositioner og målene for projektet sættes i gang.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.