Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Stefan Hermann ny formand for danske professionshøjskoler

Rektor på Professionshøjskolen Metropol Stefan Hermann er valgt for en toårig periode

Rektor på Professionshøjskolen Metropol, Stefan Hermann, er blevet valgt for en toårig periode.

Stefan Hermann har været rektor på Metropol siden 2008 og er fra 2. juni ny formand for de danske professionshøjskoler. De danske professionshøjskoler er en sammenslutning af landets syv professionshøjskoler, Danmarks Medie og Journalisthøjskole, DJMX og Maskinmesterskolen.

Ud over at være rektor er Stefan Hermann en ivrig debattør og forfatter. Han har tidligere stået i spidsen for regeringens ekspertgruppe om ’Bedre veje til ungdomsuddannelserne’. Ekspertgruppen afleverede i foråret 2017 en række anbefalinger til regeringen.

Hans seneste bog ’Hvor står kampen om dannelsen’ rammer lige ned i den aktuelle uddannelsespolitiske dagsorden om moderne dannelse.

Stefan Hermann er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, og har tidligere blandt andet været vicedirektør på ARKEN Museum for Moderne Kunst.

I forbindelse med sin udnævnelse udtalte Stefan Hermann til Altinget.dk, at han ønsker at skabe større fokus på professionshøjskolerne hos politikerne på Christiansborg.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.