Ifølge en rundspørge, foretaget af Landdistrikternes fællesråd, har borgmestre fra yderområderne stor interesse i at flytte landbrugsrelaterede uddannelser til provinsen.
Professionshøjskolernes rektorformand, Stefan Hermann, udtalte i sidste uge til Magisterbladet, at han er åben over for ideen, så længe økonomien følger med.
Men den holdning bakkes ikke op af universiteterne. På Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, SCIENCE, vækker forslaget skepsis og bekymring for, hvad spredningen vil betyde for forskningsmiljøet.
– Det kan sagtens være godt at flytte uddannelsesmiljøer ud, men forskningsbaseret uddannelse er dyr, og den kræver et stort miljø af forskere og forskningsfaciliteter – en form for kritisk masse og nærhed til andre fagdiscipliner, som ofte er drivende for en ny udvikling, fx fysik, kemi, matematik og datalogi, siger John Renner Hansen til Uniavisen.
Han mener desuden, at udflytningen ikke vil ændre det store rent logistisk, da København i forvejen ligger i umiddelbar nærhed af en lang række landbrugsområder.
Rektor på DTU og formand for Danske Universiteters Rektorkollegium, Anders Bjarklev, tager del i bekymringen.
– Det kræver et stærkt hold af forskere samlet på ét sted, hvis man vil sikre en fagligt stærk uddannelse. Det er både dyrt og ødelæggende for fagligheden at smøre uddannelserne ud over for mange adresser, udtaler han til Finans.dk
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
