Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Udflytning vil skade forskeres faglighed

Universiteterne finder forslag om decentralisering af uddannelsesudbuddet problematisk

Universiteterne er imod forslag om decentralisering

Ifølge en rundspørge, foretaget af Landdistrikternes fællesråd, har borgmestre fra yderområderne stor interesse i at flytte landbrugsrelaterede uddannelser til provinsen.

Professionshøjskolernes rektorformand, Stefan Hermann, udtalte i sidste uge til Magisterbladet, at han er åben over for ideen, så længe økonomien følger med.

Men den holdning bakkes ikke op af universiteterne. På Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, SCIENCE, vækker forslaget skepsis og bekymring for, hvad spredningen vil betyde for forskningsmiljøet.

– Det kan sagtens være godt at flytte uddannelsesmiljøer ud, men forskningsbaseret uddannelse er dyr, og den kræver et stort miljø af forskere og forskningsfaciliteter – en form for kritisk masse og nærhed til andre fagdiscipliner, som ofte er drivende for en ny udvikling, fx fysik, kemi, matematik og datalogi, siger John Renner Hansen til Uniavisen.

Han mener desuden, at udflytningen ikke vil ændre det store rent logistisk, da København i forvejen ligger i umiddelbar nærhed af en lang række landbrugsområder.

Rektor på DTU og formand for Danske Universiteters Rektorkollegium, Anders Bjarklev, tager del i bekymringen.

– Det kræver et stærkt hold af forskere samlet på ét sted, hvis man vil sikre en fagligt stærk uddannelse. Det er både dyrt og ødelæggende for fagligheden at smøre uddannelserne ud over for mange adresser, udtaler han til Finans.dk

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.