Ifølge en rundspørge, foretaget af Landdistrikternes fællesråd, har borgmestre fra yderområderne stor interesse i at flytte landbrugsrelaterede uddannelser til provinsen.
Professionshøjskolernes rektorformand, Stefan Hermann, udtalte i sidste uge til Magisterbladet, at han er åben over for ideen, så længe økonomien følger med.
Men den holdning bakkes ikke op af universiteterne. På Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, SCIENCE, vækker forslaget skepsis og bekymring for, hvad spredningen vil betyde for forskningsmiljøet.
– Det kan sagtens være godt at flytte uddannelsesmiljøer ud, men forskningsbaseret uddannelse er dyr, og den kræver et stort miljø af forskere og forskningsfaciliteter – en form for kritisk masse og nærhed til andre fagdiscipliner, som ofte er drivende for en ny udvikling, fx fysik, kemi, matematik og datalogi, siger John Renner Hansen til Uniavisen.
Han mener desuden, at udflytningen ikke vil ændre det store rent logistisk, da København i forvejen ligger i umiddelbar nærhed af en lang række landbrugsområder.
Rektor på DTU og formand for Danske Universiteters Rektorkollegium, Anders Bjarklev, tager del i bekymringen.
– Det kræver et stærkt hold af forskere samlet på ét sted, hvis man vil sikre en fagligt stærk uddannelse. Det er både dyrt og ødelæggende for fagligheden at smøre uddannelserne ud over for mange adresser, udtaler han til Finans.dk
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
