Brevet et sendt fra Danske Universiteter, de ottes fælles forening.
Rektorernes utilfredshed går på, at Uddannelses- og Forskningsministeriet indtil nu, ifølge rektorerne, ikke har ønsket at oplyse, hvordan de er kommet frem til de tal og modeller der ligger til grund for de igangværende forhandlinger.
Derudover slår de til lyd for et enklere, mere stabilt system.
Formanden for Danske Universiteter, Rektor på DTU, Anders Bjarklev uddyber kritikken overfor Berlingske:
– Vi er i universitetssektoren opdraget til, at man kan validere ting, tjekke efter, at man kan forstå, hvad der bliver puttet ind i en model, og hvad man bagefter tager ud af den. Hvordan skal vi kunne ændre vores adfærd derhen, ministeren gerne vi have, hvis vi ikke ved, hvilke knapper der drejes på? Det er fundamentalt for os at vide, siger han.
I det nye forslag er det planen at give 20 procent af universiteterne bevillinger som faste grundbevillinger, 70 procent skal udløses efter hvor gode universiteterne er til at få de studerende til at færdiggøre deres uddannelse. De sidste 10 procent foreslår regeringen at fordele på basis af hvor hurtigt de studerende bliver færdige og hvor mange af dem, der efterfølgende kommer i job.
Danske Universiteter ønsker i stedet at fordele de sidste ti procent i to fem procents puljer. Fem procent skal fordeles som regeringen foreslår og de sidste fem procent skal “kobles op på individuelle kvalitetsmål, der indarbejdes i de strategiske rammekontrakter,” som det hedder i brevet.
Søren Pind afviser i et skriftligt svar til Berlingske kritikken om manglende åbenhed. Han skriver at universiteterne “bestemt gerne” må “få forklaret baggrunden for de beregninger, der berører deres egen institution”
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Forskning afslører: Trafikstøj øger risikoen for sygdomme mere og før, end vi troede
Professor Mette Sørensen deler ny forsknings afsløringer af, hvordan trafikstøj øger risikoen for sygdomme i en langt højere grad, end vi tidligere troede.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.