Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Villum Fonden opruster på børne- og ungeområdet

Villum Fonden afsætter stort millionbeløb til at øge børn og unges viden om naturvidenskab

Agi Csonga skal stå i spidsen for Villum Fondens nye satsning med fokus på børn, unge og naturvidenskab.

Villum Fonden har etableret en ny satsning, der skal støtte op om, at børn og unge får adgang til at udvikle tekniske og naturvidenskabelige interesser og kompetencer.

Fonden har i den forbindelse ansat en stærk profil med tung erfaring på feltet til at lede det nye uddelingsområde. Agi Csonka tiltræder stillingen 1. december 2017.

Indsatsen forventes at forløbe over en periode på 5-10 år med en årlig bevilling på 50-100 mio. kr., skriver Altinget.

Agi Csonka er uddannet cand.phil. og har en ph.d. i ledelse og organisation fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. Hun har især udmærket sig inden for skole- og uddannelsesområdet i Danmark, hvor hun blandt andet har været formand for Rådet for Børns Læring, der vejleder undervisningsministeren og børne- og socialministeren om kvalitetsudvikling inden for dagtilbuds- og skoleområdet.

Agi Csonka har en fortid som direktør for Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og har senest varetaget stillingen som adm. direktør for SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (nu VIVE). Derudover er hun er bestyrelsesmedlem hos den uafhængige tænketank DEA, der arbejder for, at inte​lligente investeringer i uddannelse, forskning og innovation kan bidrage til Danmarks velfærd og konkurrenceevne.

Med Agi Csonkas omfattende ledelseserfaring og kendskab til skole- og uddannelsesområdet, ser Villum Fonden frem til at få glæde af hendes kompetencer i forbindelse med den nye satsning.

Forsiden lige nu:

Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.