Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Siemensfonden uddeler 308.000 kroner til støtte for de naturvidenskabelige studier

Bestyrelsen for Siemensfonden har besluttet at støtte 14 ansøgninger fra Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Københavns Universitet, DTU og IT Universitetet samt VIA University College. Siemensfonden har siden 1964 ydet støtte til at højne kvaliteten af de naturvidenskabelige studier i Danmark.

Den 6. marts kl. 14 blev støtten til de godkendte ansøgninger fra Københavns Universitet (KU) overrakt ved en begivenhed på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Bülowsvej 17, 1850 Frederiksberg C.

På baggrund af de mange ansøgninger har bestyrelsen valgt 11 studieprojekter, som hver er blevet støttet med et beløb på mellem 10.000 og 30.000 kroner. Støtten til disse projekter er med til at sikre, at de studerende kan få adgang til materialer og udstyr, som er nødvendig for at kunne gennemføre deres analyser og teste nye løsninger.

Udover studieprojekterne har Siemensfonden givet støtte til 3 aktiviteter, som har til formål at fremme interessen for teknologi. Ungdommens Naturvidenskabelige Forening har således fået støtte til at holde Science Camps i 2020 og Niels Bohr Instituttet har fået støtte til opdatering af Den Naturvidenskabelige Legestues forsøgsstation. Desuden har ATV fået støtte til forskellige arrangementer.

”Fonden har modtaget mange støtteværdige ansøgninger fra en lang række videregående uddannelsesinstitutioner og organisationer. Bestyrelsen er især glade for igen i år at kunne yde støtte til unge talentfulde afgangsstuderende indenfor de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser i Danmark”, udtaler Thomas Sinkjær, formand for Siemensfondens bestyrelse.

Fonden modtog i forretningsåret 2019/2020 i alt 40 ansøgninger, heraf blev 14 ansøgninger tilgodeset med støtte. Der blev i alt uddelt knap 308.000 kroner.

Støtten til to ansøgninger fra Københavns Universitet blev overrakt 6. marts
Den 6. marts kl. 14 blev støtten til de godkendte ansøgninger fra Københavns Universitet (KU) overrakt ved en begivenhed på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Bülowsvej 17, 1850 Frederiksberg C.

Det ene legat til KU på 29. 872 kroner gives til indkøb af specielt apparatur, som kan komme flere afgangsprojekter til gode. Det drejer sig om en forstærker med meget lav støj til The Center for Quantum Devices (QDev) ved Niels Bohr Instituttet. Den lave støj er nødvendig, når der skal forstærkes svage signaler i forbindelse med udviklingen af fremtidens såkaldte quantum computere.

Det andet legat til KU på 25.000 kroner gives til masterstuderende Morten Lunn Haubro. Pengene skal bruges til materialer til at konstruere en trykcelle, som kan yde et tryk på ikke mindre end 2,5 Giga Pascal. Det store tryk er relevant, når man skal undersøge visse typer magnetiske materialer, hvor trykket kan få materialet til at ændre de magnetiske egenskaber. Materialerne kan være relevante i forbindelse med udvikling af superledere.

Siemensfonden i Danmark er indstiftet i 1964 af Siemens A/S. Fonden får årligt tildelt midler fra Siemens A/S, som uddeles af en uafhængig bestyrelse til forskning og projekter primært inden for det teknisk-naturvidenskabelige område.

I forhold til fundatsen støttes principielt alle typer projekter inden for det teknisk-naturvidenskabelige område, men der er især fokus på ansøgninger inden for de elektrotekniske discipliner og fonden foretrækker følgende typer ansøgninger:

  •  Bachelor- og masterafgangsprojekter, hvor donationer kan være med til at hæve niveauet, eksempelvis specielt udstyr eller udgifter til specielle målinger.
  •  Ansøgninger fra institutter til specielt apparatur, som kan komme flere afgangsprojekter til gode (ej standard laboratorieudstyr, som det kan forventes at instituttet bør besidde).
  •  Støtte til rejser, som er nødvendige i forhold til afgangsprojekter. Generelle studierejser støttes principielt ikke.
  •  Aktiviteter og tiltag så som konferencer, gå-hjem-møder eller workshops som er med til at øge interessen for teknologi både alment og især i forhold til børn og unge.

Formand for bestyrelsen er professor Thomas Sinkjær, ansvarlig for Talent Programmes hos Lundbeckfonden.

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.