Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Alexandra Jønsson: Jeg har altid troet, at jeg skulle være skuespiller

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Alexandra Jønsson tilbragte det meste af sin barndom og ungdom på scenen eller foran kameraet, men da hun tilfældigt endte på antropolog-studiet, opdagede hun glæden ved videnskab.

Alexandra Jönsson har arbejdet som skuespiller, da hun var ung, men er i dag social antropolog og lektor på Roskilde Universitet. Foto: Agnete Schlichtkrull/Roskilde Universitet.

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

I dag skal vi høre fra Alexandra Jønsson. Hun er tidligere skuespiller, og har bl.a. medvirket i Klovn og Kærlighed ved første hik 2.

I dag er hun social antropolog og lektor ved Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: