Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Anders O. Bjarklev: – At være ingeniør betyder, at man ønsker at ændre folks liv til det bedre

DERFOR BLEV JEG FORSKER. For Anders O. Bjarklev, rektor på DTU, er det at være ingeniør et kald. Det handler om at gøre en forskel for andre mennesker, fx i kraft af at skabe arbejdspladser.

Anders O. Bjarklevs forskning har bl.a. afstedkommet flere patentansøgninger samt etableringen af to virksomheder. Foto: DTU

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

Serien startede med professor Lone Simonsen, også kendt som ’Corona-Lone’, der fortalte, at hun oprindeligt skulle have været gymnasielærer, inden en konference vendte karriereforløbet på hovedet.

I dag gælder det Anders O. Bjarklev, civilingeniør, professor og rektor på DTU siden 2011. Gennem sin karriere har han især forsket i optiske fibre, hvilket har afstedkommet flere patentansøgninger, etableringen af to selskaber samt mere end 150 videnskabelige artikler i internationale publikationer. 

Han er desuden en flittig debattør i medierne.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: