Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Andreas Mogensen: – Opdagelsesrejsen har altid fascineret mig

DERFOR BLEV JEG FORSKER: De tidligere opdagelsesrejsende havde stor indvirkning på Andreas Mogensens karriere som astronaut. Men det var ’den smukke mening’ – naturens mønstre og love, der fik ham til at vælge naturvidenskaben som levevej.

De tidligere opdagelsesrejsende som Ernest Shackleton og Roald Amundsen har altid fascineret Andreas Mogensen. Foto: BILL STAFFORD/NASA

Serien ”Derfor blev jeg forsker” sætter fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

I dag skal vi høre fra Andreas Mogensen, astronaut hos ESA – Det Europæiske Rumagentur.

Han fik en kandidatgrad i aeronautical engineering fra Imperial College London i 1999, og en ph.d.-grad i aerospace engineering fra University of Texas i 2007.

Hans forskningsinteresser omfatter især navigation og kontrol af rumfartøjer under opstigning, nedstigning og landing.

I 2015 var han som den første dansker nogensinde på mission til den internationale rumstation. Her opholdt han sig i 9 dage, og hvis alt går vel, skal han afsted igen den 17. august i år, denne gang i 6 måneder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: