Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Anne Marie Mai: – Hun gav mig en bekræftelse af, at jeg kommer med noget, der er værd at lytte til

MIT STØRSTE FORSKERMØDE. Siden 2016 har litteraturprofessor Anne Marie Mai haft en tæt og frugtbart samarbejde med den engelske professor Rita Felski. En kvinde der på en gang insisterer på eget værd, skubber til forskningsfelt og støtter op omkring sine kollegaers karriere.

Anne Marie Mai har særligt en stor faglig interesse for Bob Dylan. Foto: Olala.

Fortalt af Anne Marie Mai, professor, Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber, SDU

Jeg havde i årevis fulgt og beundret Rita Felskis arbejde, så jeg følte mig heldig, da hun tilbage i 2016 uden store betænkeligheder takkede ja til en invitation om et samarbejde ifm. sit forskningsprojekt, Uses of Literature. Det blev starten på et nært bekendtskab, der har varet lige siden, som har løftet og fornyet min forskning.

Ikke kun direkte, men også fordi hun på et overordnet plan har udviklet vores forskningsfelt, hvor hun har været med til at flytte fokus fra, hvad litteratur betyder, til hvad den gør. Hun er kommet med tankevækkende perspektiver på den sociale dimension af litteraturen, som har været genstand for mange diskussioner i vores fag.

Mit største forskermøde

-I en ny serie her på Science Report forsøger vi komme lidt ind under huden på nogle af landets mest prominente forskere. Vi har bedt dem grave i minderne og finde den ene person, der har haft en særlig formende betydning for den forsker og person, de er i dag.

-Tøjlerne er frie. Det kan være alt fra et møde med en verdenskendt forsker til en forbilledlig professor, vejleder eller en ph.d.-studerende, der har fået vedkommende til at sætte spørgsmålstegn sin måde at arbejde og tænke på.

-Det kan være en længerevarende relation og venskab eller et enkelt særligt eller pudsigt møde, som fik vedkommende til at ændre retning, gøre op med vaner eller gå benhårdt efter et specifikt forskningsområde eller mulighed.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Discover more from Science Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading