Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Danmarks dygtigste unge forskere mødes i stor finale

Når dørene åbner for Science Expo i Øksnehallen på søndag den 23. april, vil det myldre ind med børn og unge fra grundskoler og gymnasier, der er rustet til tænderne i kampen om at vinde titlen som årets Unge Forsker 2023.

Unge forskere i gang med en undersøgelse til Science Expo 2022. Foto: Thomas Enevoldsen.

Fra søndag den 23. april til tirsdag den 25. april går det løs.

I Øksnehallen i København skal i alt 200 finalister fra grundskoler og gymnasier vise deres værd i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence.

De skal konkurrere om at levere den mest overbevisende version af deres projekt over for en skarp og kritisk professionel jury - den yngste elev er 11 år, den ældste 20.

De unges idérigdom i årets projekter er vildere og mere avanceret end nogensinde:

- Finalisterne arbejder engageret og vedholdende for at opfinde og udvikle løsninger på store og små problemer. Det er imponerende og opløftende at møde finalisterne, når de til Science EXPO i Øksnehallen, begejstret og målrettet fortæller om deres forskningsprojekter. Det er deres fantastiske idéer og deres innovationskraft, der giver håb for fremtiden, siger programleder for Unge Forskere, Katrine Bruhn Holck.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: