Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Det andet Nordamerika fortjener mere opmærksomhed

Michael Böss, lektor emeritus og historiker med speciale i Canada, har skrevet en omfangsrig bog om landet. Vi har talt med ham om fascination af Canada, og om vigtigheden af en nuanceret forståelse af Nordamerika.

Michael Böss, lektor em. og historiker, har skrevet en omfangsrig bog om Canada - det andet Nordamerika. Foto: iStock/MicroStubHub

”Nationale Drømme – historien om Canada” udkom den 26. august og er en gedigen coffee-table book på 424 sider med mange farverige illustrationer.

Bogen fortæller en kronologisk historie om Canada fra de første kolonier i 1600-tallet og op til i dag, krydret med forfatter Michael Böss’ egne anekdoter fra et langt forskerliv.

Han forsvarede i 2019 en doktordisputats på 750 sider om Canadisk identitetshistorie, og dét var det, der gav ham lyst til at skrive en bog, der var tilgængeligt for større publikum.

Bogen skulle handle om landet i bred forstand, og den skulle handle om, hvorfor det er så forskelligt fra USA – så læseren kunne danne et nuanceret billede af Nordamerika.

- USA bliver overprioriteret i mediedækningen og på mange andre områder, og derfor har mange danskere og europæere ikke et nuanceret billede af Nordamerika. Det håber jeg, denne bog kan give dem, siger han.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: