Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

DTU står bag ny podcastserie om forskeres fascination

Med støtte fra privat fond lancerer Danmarks Tekniske Universitet en podcastserie.

Foto: iStock.

Bag enhver forsker gemmer sig en god, personlig historie om et menneske, der har en livslang fascination af et specielt fagområde eller søger svaret på en særlig udfordring. I en ny podcastserie fra Danmarks Tekniske Universitet får alle interesserede nu mulighed for at opleve den fascination helt tæt på. 

Bag podcasten ’TECHfolk’ står DTU Learn for Life, der er DTU’s platform for deltids- og efteruddannelsesaktiviteter. Her kan man høre DTU’s forskere fortælle om deres arbejde med alt fra slangegift til tarmbakterier og nanoteknologi. 

– Det er aldrig for sent at lære noget nyt, og vi håber, at vores podcastserie kan blive en digital læringsplads, der kan være med til at underholde og inspirere andre til at dyrke deres fascination. Sund nysgerrighed er nøglen til udvikling og livslang læring, lyder det fra Karina Rothoff Brix, direktør for DTU Learn for Life.

Formidlingsprojektet er støttet af Otto Mønsteds Fond, og skal bidrage til mere viden om STEM-fagene, der inkluderer Science, Technology, Engineering og Math. Samtidig skal podcast-serien tegne et billede af, hvad det vil sige at forske. 

Nedbryde murer
Mange forbinder måske naturvidenskabelig forskning med gamle, støvede kælderrum og mænd i hvide kitler, men ifølge Karina Rothoff Brix, er virkeligheden en helt anden: 

– For folk der ikke har deres daglige gang i forskningsmiljøet, kan det være svært at forholde sig til, hvad det indebærer at forske. Vi vil gerne nedbryde murene og præsentere omverdenen for den passion, der findes blandt vores forskere på DTU, der er blandt de førende i verden inden for STEM-fagene. Målet med ’TECHfolk’ er derfor at tegne billedet af passionerede mennesker, som har modet til hele tiden at udfordre sig selv og prøve noget nyt, udtaler hun. 

I de første tre afsnit kan man lytte til lektor på DTU Bioengineering, Andreas Laustsen, der forsker i slangegift, professor på DTU Management, Marie Münster, der forsker inden for fremtidens energi og professor på DTU Compute, Lars Ramkilde Knudsen, der forsker i kryptologi. 

Efter planen fortsætter podcastserien med 10-12 nye afsnit om året, og der udkommer et nyt afsnit hver anden uge. 

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.