Bag enhver forsker gemmer sig en god, personlig historie om et menneske, der har en livslang fascination af et specielt fagområde eller søger svaret på en særlig udfordring. I en ny podcastserie fra Danmarks Tekniske Universitet får alle interesserede nu mulighed for at opleve den fascination helt tæt på.
Bag podcasten ’TECHfolk’ står DTU Learn for Life, der er DTU’s platform for deltids- og efteruddannelsesaktiviteter. Her kan man høre DTU’s forskere fortælle om deres arbejde med alt fra slangegift til tarmbakterier og nanoteknologi.
Formidlingsprojektet er støttet af Otto Mønsteds Fond, og skal bidrage til mere viden om STEM-fagene, der inkluderer Science, Technology, Engineering og Math. Samtidig skal podcast-serien tegne et billede af, hvad det vil sige at forske.
Nedbryde murer
Mange forbinder måske naturvidenskabelig forskning med gamle, støvede kælderrum og mænd i hvide kitler, men ifølge Karina Rothoff Brix, er virkeligheden en helt anden:
– For folk der ikke har deres daglige gang i forskningsmiljøet, kan det være svært at forholde sig til, hvad det indebærer at forske. Vi vil gerne nedbryde murene og præsentere omverdenen for den passion, der findes blandt vores forskere på DTU, der er blandt de førende i verden inden for STEM-fagene. Målet med ’TECHfolk’ er derfor at tegne billedet af passionerede mennesker, som har modet til hele tiden at udfordre sig selv og prøve noget nyt, udtaler hun.
I de første tre afsnit kan man lytte til lektor på DTU Bioengineering, Andreas Laustsen, der forsker i slangegift, professor på DTU Management, Marie Münster, der forsker inden for fremtidens energi og professor på DTU Compute, Lars Ramkilde Knudsen, der forsker i kryptologi.
Efter planen fortsætter podcastserien med 10-12 nye afsnit om året, og der udkommer et nyt afsnit hver anden uge.
Forsiden lige nu:

Bestyrelsen for det norske forskningsråd er blevet fyret
Bestyrelsen for det norske forskningsråd blev fyret i sidste uge, og det kan få store konsekvenser for norsk forskning.

Forsker fra AU modtager 10 mio. kr. til forskning i metastaser
Joanna Kalucka modtager 10. mio. kr. af Novo Nordisk Fonden til at undersøge den molekylære signatur for metastaser til leverkræft.

Aalborg-rektor vil satse på signaturprojekter
Aalborg Universitet vil skabe missionsdrevet forskning til gavn for samfundet. Og her spiller grundforskning en rolle, fortæller genansat rektor.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Heine Andersen: – Vi skal have et opgør med de horrible ansættelsesstrukturer
Ansættelsesstrukturerne på universiteterne skal ændres, hvis man skal komme problemerne med forskningstyveri til livs, mener Heine Andersen, prof. emeritus på KU.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
