Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

DTU står bag ny podcastserie om forskeres fascination

Med støtte fra privat fond lancerer Danmarks Tekniske Universitet en podcastserie.

Foto: iStock.

Bag enhver forsker gemmer sig en god, personlig historie om et menneske, der har en livslang fascination af et specielt fagområde eller søger svaret på en særlig udfordring. I en ny podcastserie fra Danmarks Tekniske Universitet får alle interesserede nu mulighed for at opleve den fascination helt tæt på. 

Bag podcasten ’TECHfolk’ står DTU Learn for Life, der er DTU’s platform for deltids- og efteruddannelsesaktiviteter. Her kan man høre DTU’s forskere fortælle om deres arbejde med alt fra slangegift til tarmbakterier og nanoteknologi. 

– Det er aldrig for sent at lære noget nyt, og vi håber, at vores podcastserie kan blive en digital læringsplads, der kan være med til at underholde og inspirere andre til at dyrke deres fascination. Sund nysgerrighed er nøglen til udvikling og livslang læring, lyder det fra Karina Rothoff Brix, direktør for DTU Learn for Life.

Formidlingsprojektet er støttet af Otto Mønsteds Fond, og skal bidrage til mere viden om STEM-fagene, der inkluderer Science, Technology, Engineering og Math. Samtidig skal podcast-serien tegne et billede af, hvad det vil sige at forske. 

Nedbryde murer
Mange forbinder måske naturvidenskabelig forskning med gamle, støvede kælderrum og mænd i hvide kitler, men ifølge Karina Rothoff Brix, er virkeligheden en helt anden: 

– For folk der ikke har deres daglige gang i forskningsmiljøet, kan det være svært at forholde sig til, hvad det indebærer at forske. Vi vil gerne nedbryde murene og præsentere omverdenen for den passion, der findes blandt vores forskere på DTU, der er blandt de førende i verden inden for STEM-fagene. Målet med ’TECHfolk’ er derfor at tegne billedet af passionerede mennesker, som har modet til hele tiden at udfordre sig selv og prøve noget nyt, udtaler hun. 

I de første tre afsnit kan man lytte til lektor på DTU Bioengineering, Andreas Laustsen, der forsker i slangegift, professor på DTU Management, Marie Münster, der forsker inden for fremtidens energi og professor på DTU Compute, Lars Ramkilde Knudsen, der forsker i kryptologi. 

Efter planen fortsætter podcastserien med 10-12 nye afsnit om året, og der udkommer et nyt afsnit hver anden uge. 

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.