Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Forsker i kontroversiel teknologi punkterer myten: Mere viden giver ikke altid anledning til enighed

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Dekanen på Arts-fakultetet ved Aarhus Universitet, Maja Horst, har forskningen med sig i blodet. Det bruger hun til at forene videnskab og samfundsdebat.

Maja Horst har altid været nysgerrig på dét, som vi normalt tager for givet. Det drev hende mod en karriere som forsker. Foto: Lars Kruse, AU Foto

Bør man udvikle genteknologi til brug i sundhedsvæsenet? Og er folk “bare” uvidende, hvis de siger nej? 

Det er spørgsmål som disse, der har udgjort bunden i Maja Horsts forskningskarriere. 

I dag er hun dekan på fakultetet Arts på Aarhus Universitet. Tidligere har hun fungeret som professor i ansvarlig teknologi ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU), som måske lyder, ja, teknisk, men som faktisk også i høj grad handler om mennesker. 

Hun er nemlig draget af de debatter, der kan opstå ved den såkaldte kontroversielle teknologi - teknologi, der kan give anledning til debat og måske beskidte kneb i argumenterne. 

Temaserie: Derfor blev jeg forsker

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de eksempelvis har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: