Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Forsker kalder til klimakamp med balkanklarinetter, fysik og teknologisk snilde

Ingeniør og ph.d. i fysik og bæredygtig energiteknologi Anders Holst Bodin har gennem sin karriere kæmpet med de formelle normer for forskning. I Science Reports temaserie deler han sin inspiration til at bryde med den slagne vej og forene videnskaber i Klimaakademiet.

Anders Holst Bodin vil inspirere flere til at forene moral og flere videnskaber for at løse klimakrisens udfordringer. Foto: Anders Bodin.

For de fleste vil spirituel balkanklarinet og moralfilosofi være i en helt anden kategori end en ph.d. i fysik og ingeniørvidenskabens fordybelse i solceller og olieplatforme.

Det er heller ikke ligefrem den nemmeste og mest accepterede vej at gå for at løse klimakrisen, har forsker, musiker, fysiker og ingeniør Anders Holst Bodin erfaret.

Men hvorfor vælge én cementeret motorvej, når man kan tage for sig af viden og smelte flere perspektiver sammen til en forskningssymfoni i klimaets navn?

Det har Anders Holst Bodin undersøgt gennem sin karriere og ført til stiftelsen af Klimaakademiet. Han deler nu sine inspirationskilder og krumspring i Science Reports temaserie, der giver ordet til forskningsprofiller, der på den ene eller anden måde har overvundet udfordringer og sat sit aftryk på forskningsverden.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: