Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Her er vinderne af Sustain Awards

Science Reports søstermedie fejrede arbejdet med den grønne omstilling med prisoverrækkelser.

Rolf Kjærgaard, CEO hos Vækstfonden, overrakte prisen til Anne Zachariassen, COO hos Aarhus Havn. Foto: Teis Bruno

Med udsigt ud over Kastellets grønne volde og PH’s ikoniske artiskok-lamper svævende i loftet var professionelle fra det danske bæredygtighedsmiljø samlet på Langelinie Pavillonen i København til overrækkelse af tre priser ved Sustain Awards 2021.

Rolf Kjærgaard, CEO hos Vækstfonden, stod for at udnævne vinderen af prisen ‘Årets Leder’.

– Hendes vigtige indsats for en grønnere omstilling har skabt fundamentet for et samarbejde om energiforsyning og grønne forretningsmodeller. En række af de 150 omkringliggende virksomheder har stemplet ind i et tæt samarbejde, hvilket er et eksempel på prisværdigt lederskab, sagde Rolf Kjærgaard.

Bæredygtighed i flere brancher

Sustain Awards bliver uddelt af Science Reports søstermedie, Sustain Report, der skriver om sustainability-strategi, og hvordan den omsættes til forretningsmuligheder og praksis. Mediet er målrettet professionelle der arbejder med bæredygtighed på tværs af brancher og sektorer.

Rolf Kjærgaard tilføjede:

– Vinderen har i år været en inspiration til efterfølgelse af andre ledere i både offentlige og private virksomheder.

Læs også: Her er vinderen af ‘Årets Leder’

Hvorefter han kaldte modtageren af ‘Årets Sustainability Leder’, Anne Zachariassen, COO hos Aarhus Havn, på scenen.

– Jeg har taget en tale med, for jeg kan ikke huske, hvad jeg skal sige. Indtil for nogle få år siden var jeg af den opfattelse, at hvis vi bare valgte de rigtige teknologiske løsninger og i øvrigt opførte os fornuftigt, så skulle det nok gå, sagde Anne Zachariassen, som indledning til sin tale.

Læs også: Mastodont hædret for grøn omstilling

Siden har Anne Zachariassen ændret holdning.

– Men så gik det op for mig, at situationen omkring klimaet er meget kritisk. Hvis vi skal have held til at vende situationen, så skal verdens virksomheder i aktion, og vi skal have politikerne til at handle sideløbende.

Læs også: Tre unge håb hædret ved Sustain Awards

Prisen for årets omstilling gik til A.P. Møller-Mærsk, mens Stephanie Christiansen, LB Forsikring, Alexander Granberg, Bestseller, og Anders Randrup, InchByInch, blev hædret med priser for at være ’Årets Sustainability Håb’.

Læs mere om award showet på Sustain Report.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.