Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Her er vinderne af Sustain Awards

Science Reports søstermedie fejrede arbejdet med den grønne omstilling med prisoverrækkelser.

Rolf Kjærgaard, CEO hos Vækstfonden, overrakte prisen til Anne Zachariassen, COO hos Aarhus Havn. Foto: Teis Bruno

Med udsigt ud over Kastellets grønne volde og PH’s ikoniske artiskok-lamper svævende i loftet var professionelle fra det danske bæredygtighedsmiljø samlet på Langelinie Pavillonen i København til overrækkelse af tre priser ved Sustain Awards 2021.

Rolf Kjærgaard, CEO hos Vækstfonden, stod for at udnævne vinderen af prisen ‘Årets Leder’.

– Hendes vigtige indsats for en grønnere omstilling har skabt fundamentet for et samarbejde om energiforsyning og grønne forretningsmodeller. En række af de 150 omkringliggende virksomheder har stemplet ind i et tæt samarbejde, hvilket er et eksempel på prisværdigt lederskab, sagde Rolf Kjærgaard.

Bæredygtighed i flere brancher

Sustain Awards bliver uddelt af Science Reports søstermedie, Sustain Report, der skriver om sustainability-strategi, og hvordan den omsættes til forretningsmuligheder og praksis. Mediet er målrettet professionelle der arbejder med bæredygtighed på tværs af brancher og sektorer.

Rolf Kjærgaard tilføjede:

– Vinderen har i år været en inspiration til efterfølgelse af andre ledere i både offentlige og private virksomheder.

Læs også: Her er vinderen af ‘Årets Leder’

Hvorefter han kaldte modtageren af ‘Årets Sustainability Leder’, Anne Zachariassen, COO hos Aarhus Havn, på scenen.

– Jeg har taget en tale med, for jeg kan ikke huske, hvad jeg skal sige. Indtil for nogle få år siden var jeg af den opfattelse, at hvis vi bare valgte de rigtige teknologiske løsninger og i øvrigt opførte os fornuftigt, så skulle det nok gå, sagde Anne Zachariassen, som indledning til sin tale.

Læs også: Mastodont hædret for grøn omstilling

Siden har Anne Zachariassen ændret holdning.

– Men så gik det op for mig, at situationen omkring klimaet er meget kritisk. Hvis vi skal have held til at vende situationen, så skal verdens virksomheder i aktion, og vi skal have politikerne til at handle sideløbende.

Læs også: Tre unge håb hædret ved Sustain Awards

Prisen for årets omstilling gik til A.P. Møller-Mærsk, mens Stephanie Christiansen, LB Forsikring, Alexander Granberg, Bestseller, og Anders Randrup, InchByInch, blev hædret med priser for at være ’Årets Sustainability Håb’.

Læs mere om award showet på Sustain Report.

Forsiden lige nu:

Dobbeltblindhed fjerner kønsforskelle

Forsøget med dobbeltblindhed i Villum Experiment fjerner kønsforskelle i ansøgningsprocessen, fortæller professor Jesper Wiborg Schneider.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.