Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Kristian Thorborg: – Der var nogle kliniske spørgsmål, der skulle besvares

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Det var ikke planen, at Kristian Thorborg skulle have været forsker, men et ophold i Australien gjorde ham opmærksom på flere kliniske spørgsmål, der aldrig var blevet besvaret. Så det satte han sig for at gøre.

Et ophold i Australien gjorde Kristian Thorborg opmærksom på, at flere 'åbenlyse' kliniske spørgsmål manglede svar.

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

I dag skal vi høre fra Kristian Thorborg. Han er professor i ortopædisk kirurgi ved Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet – og professor på Ortopædkirurgisk Afdeling på Hvidovre Hospital.

Han forsker i forebyggelse, diagnostik og behandling af smerter og skader relateret til fysisk aktivitet og sport, og er en af verdens førende inden for forskning af lyske- og hofteskader.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: