Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Martin Grønnebæk Tolsgaard: – Det er i forskningen, de spændende problemer bliver løst

DERFOR BLEV JEG FORSKER: På medicin-studiet begyndte Martin Grønnebæk Tolsgaard at se sig selv mere som forsker end som læge. Han fandt nemlig ud af, at det var i forskningen, de mest spændende problemstillinger blev diskuteret og løst.

Martin Grønnebæk Tolsgaard forsker bl.a. i at forbedre ultralyd-diagnostikken af gravide. Foto: Linda Svendstrup, JMC, Rigshospitalet.

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

I dag skal vi høre fra Martin Grønnebæk Tolsgaard.

Han er professor og overlæge ved Obstetrisk Klinik på Rigshospitalet og leder af CAMES’ forskningsgruppe inden for kunstig intelligens.

CAMES er et af de største simulationscentre i Europa med mere end 20 års erfaring, når det kommer til at drive simulationsbaseret træning og undervisning målrettet sundhedsfagligt personale i hospitalsvæsenet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: