Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Thomas Thaulov Raab udgav den 20. september "Menneskedyret – hvordan vi tæmmede os selv og blev jordens mest utrolige dyreart." Foto: Thomas A.

Den 20. september udkom ”Menneskedyret – hvordan vi tæmmede os selv og blev jordens mest utrolige dyreart” på forlaget Lindhardt & Ringhof.

Bogen går i kødet på den menneskelige evolution ud fra den antropologiske selvtæmningstese – altså den ide, at mennesket især har udviklet sig i kraft af at kunne tæmme sine dyriske instinkter.

Selvtæmningen tog fart da mennesket bevægede sig ud på savannen. Fra da af skiftede evolutionen fortegn, fordi det det sociale sammenspil fik større betydning end naturen, forklarer forfatter Thomas Thaulov Raab.

- Man finder nogle ting hos mennesker, som man genfinder hos dyr, mennesket har tæmmet. Men da der ikke har været nogen, der har tæmmet os, må vi jo have gjort det af os selv, siger han.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: