Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Morten Sodemann: – Min forskning er skabt i skyggen af små, afrikanske lerhytter

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Professor Morten Sodemann var som lægestuderende på ophold i Guinea-Bissau. Opholdet og en god forskningsleder fik ham til at forstå, at man skal være lige så kritisk over for sit eget arbejde, som man er over for andre forskeres arbejde.

Morten Sodemann er overlæge i infektionsmedicin på Odense Universitetshospital og professor i Global Sundhed og Indvandrermedicin på SDU. Foto: Martin Ravn

Serien ”Derfor blev jeg forsker” sætter fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

I dag skal vi i dag hører fra Morten Sodemann.

Han er overlæge i infektionsmedicin på Odense Universitetshospital (OUH), ligesom han også er professor i Global Sundhed og Indvandrermedicin på SDU og overlæge på Indvandrermedicinsk Klinik, OUH, som han grundlagde i 2008.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: