Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Peter Viggo Jakobsen: – Jeg kunne konkurrere med de bedste amerikanske studerende

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Peter Viggo Jacobsen satte jagten ind på et ph.d.-studie, da han fandt ud af, hvor stor en tilfredsstillelse det gav ham at forske og samtidig lykkedes med at imponere både medstuderende og nogle af verdens førende forskere.

Under et studieophold ved Massachusetts Institute of Technology, fandt Peter Viggo Jakobsen ud af, at han kunne konkurrence med de bedste amerikanske studerende. Foto: Forsvarsakademiet.

Serien ”Derfor blev jeg forsker” sætter fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

I dag skal vi høre fra Peter Viggo Jakobsen, cand.scient.pol. og ph.d. i international politik og lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet.

Han forsker især i dansk og nordisk forsvars- og sikkerhedspolitik, konflikthåndtering, militær magtanvendelse, tvangsdiplomati og strategi, og er en meget brugt ekspertkilde i de danske medier.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: