Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Professor i kommunikation: Fiktion kan hjælpe os med at tænke tanker til ende

Mikkel Flyverbom er professor på CBS. Han peger her på tre bøger, der har formet hans forskning i kommunikation og digitale transformationer.

Foto: Dataetisk Råd.

Mikkel Flyverbom er professor mso i kommunikation og digitale transformationer og programdirektør for bacheloruddannelsen i Digital Management, begge på Copenhagen Business School.

Derudover er han bestyrelsesmedlem i Børns Vilkår, medlem af Regeringens Dataetiske Råd, og så skriver han en fast tech-klumme i Politiken.

Til daglig forsker han i dataetik og ansvarlighed og interesserer sig især for hvordan vores samfund i stigende grad bliver overbelyst, fordi digitale teknologier hele tiden skaber synlighed og dermed nye måder at være menneske på. 

– I dagens samfund skal vi være i stand til at beskytte os selv og navigere i forhold til hvilke dele af vores liv vi viser frem og hvad vi skjuler eller beskytter. Jeg undersøger, hvad den gennemgribende synlighed gør ved os, siger han.

Han har her valgt tre bøger, der har formet ham som forsker, og de trækker tråde både tilbage og frem i tiden. Den ene er en fagbog, den anden er fiktion og den sidste er en slags guide til at håndtere presset for høj fart i arbejdslivet. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: