Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed. 

Mons Bissenbakker er blevet "prikket" på de helt rigtige tidspunkter, fortæller han. Foto: Kirsten Juul Nielsen

Et studieskift åbnede døren til Mons Bissenbakkers fremtid som forsker. Han er frontløber for litterær queerteori og bliver motiveret af de overraskende og inspirerende unge, han  underviser i køn, seksualitet og forskellighed på Københavns Universitet.

Mons Bissenbakker er lektor i kønsforskning og leder af forsknings- og undervisningscenteret Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed, som er en del af Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (HUM) på Københavns Universitet. 

Temaserie: Derfor blev jeg forsker

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de eksempelvis har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

Han fortæller, hvordan han har oplevet udviklingen af kønsstudiernes gyldighed, og hvordan hans egen identitet som transkønnet forsker er et led i at skrive kulturhistorie, hvor sprog har magt til både at inkludere og holde udenfor. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Discover more from Science Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading