Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Rasmus Dahlberg: – Jeg vaklede mellem Filmskolen og forskningskarrieren

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Rasmus Dahlberg, lektor ved Forsvarsakademiet, ville ind på Filmskolens manuskriptlinje, men endte med at tage en ph.d.-uddannelse med hjælp fra Beredskabsstyrelsen.

Rasmus Dahlberg ville oprindeligt have været manuskriptforfatter, men endte med en ph.d.-uddannelse i stedet. Foto: Ole Joern.

Serien ”Derfor blev jeg forsker” sætter fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

I dag skal vi tale med Rasmus Dahlberg, ph.d. og lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet.

Her forsker og underviser han i militærhistorie, erfaringsudnyttelse og maritim katastrofehåndtering.

Han har udgivet flere bøger om emnerne, ligesom han også er forfatter til den skønlitterære krimiserie om Lisbeth Storm.

Han er desuden chef for Center for Arktiske Sikkerhedsstudier ved Forsvarsakademiet, og i 2023 blev han faglig leder af Center for Samfundssikkerhed samme sted.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: