Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker

Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.  

– Jeg er tydeligvist gladest for røverhistorier med historiske facts krydret med en god portion humor, siger Anne Ladegaard Skov. Foto: Søren Kjeldgaard

Anne Ladegaard Skov er professor ved DTU og leder Dansk Polymer Center. 

Hun forsker i kunstige muskler, såkaldte dielektriske elastomerer, som kan bruges til bløde robotter, plastre, der frigiver medicin, pumper, sensorer og meget mere.

Og så samarbejder hun med forskere fra nogle af verdens største tekniske universiteter om videreudvikling af hendes opdagelser til kommercielt brug. 

I år var hun desuden en af kun fem modtagere af Uddannelses- og forskningsministeriets EliteForsk-pris, der gives til en yngre forsker på internationalt niveau. 

Hun peger her på tre bøger, der har formet hende som forsker. Men ingen af dem handler om forskning, og det er helt med vilje. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: