Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Sebastian Mernild: – Jeg ville ønske, at flere unge forskere havde lyst og mod til at rejse ud

MIT STØRSTE FORSKERMØDE. Klimaforsker Sebastian Mernild var nødsaget til at vælge to bekendtskaber, der i to forskellige perioder af hans karriere har lært ham, at man skal turde gå derud, hvor isen er tynd. De åbnede også nogle døre til forskerkarriere med hele verden som arbejdsplads.

Sebastian Mernild er fornyligt vendt hjem til SDU som prorektor og centerleder for Climate Cluster efter mange år i udlandet. Foto: Anders Boe, SDU

Hvis jeg skal fremhæve nogle, der har haft en ekstra vigtigt betydning for min karriere, bliver jeg nødt til at pege på to. Min speciale- og ph.d.-vejleder på KU, professor Bent Hasholt, og min samarbejdspartner gennem mange år, professor Glen Liston, Colorado State University, USA. En fra mine år i Danmark, inden jeg rejste ud for at arbejde med de bedste inden for mit fagfelt, og en fra min udlandsrejse i forskningen, der varede 15 år fra 2006 til 2020.

Det er to fagpersoner, jeg har arbejdet tæt sammen med. Og som i forskellige perioder af min karriere har været en stor faglig inspiration, men også tvunget mig til at tænke ud af boksen, se nye muligheder og gerne tænke lidt skævt. De lærte mig, at vi skal turde at gå derud, hvor isen er tynd - og at vi skal lære at manøvrere på den tynde is. Hvis vi gør det, kan vi komme langt. Vi skal ikke være dumdristige, men gøre det fornuftigt og smart - og helst før nogle andre. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Discover more from Science Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading