Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Thomas Sinkjær: – Canada satte fart på min forskning i kroppens nervesignaler

DERFOR BLEV JEG FORSKER: En bevilling fra det daværende Statens Forskningsråd og et forskningsophold ved Calgary University i Canada åbnede Thomas Sinkjærs øjne op for studiet af kroppens nervesignaler.

Et forskningsophold i Canada var afgørende for professor Thomas Sinkjærs forskerkarriere. Foto: Lundbeckfonden.

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år, og har blandt andet talt med professor Lone Simonsen - også kendt som 'Corona-Lone', vaccineforsker Anders Fomsgaard og astronomiforsker Anja C. Andersen.

I dag skal vi høre fra Thomas Sinkjær.

Thomas Sinkjær har været professor ved Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet siden siden 1993.

Ud over sin forskerkarrierer har han også været direktør for Danmarks Grundforskningsfond og Villum Fonden og vicepræsident i Lundbeckfonden, ligesom han også er medlem af Det Kongelige Dansk Videnskabernes Selskabs præsidium og har siddet i et væld af bestyrelser.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: