Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Ukrainske forskere kaster et blik på dansk forskning

Science Report har mødt to ukrainske forskere til en snak om, hvordan det er at forske i Danmark. Oplevelsen er indtil videre positiv, selvom tilstandene på humaniora kunne være bedre, fortæller de.

Marie-Louise Nosch, præsident for Videnskabernes Selskab, til venstre i billedet (hvid trøje), sammen med ukrainske forskere til en konference i selskabet. Foto: KDVS

Ruslands invasion af Ukraine har sprængt den ukrainske forskningsverden i småstumper og sendt de fleste ukrainske forskere på flugt rundt om i Europa og i resten af verden - også til Danmark, der har forpligtet sig til at hjælpe dem.

To af de ukrainske forskere som Danmark støtter, hedder Oleg Yarosh og Levgeniia Lukianchenko. Science Report mødte dem i Videnskabernes Selskab, hvor de sammen med andre ukrainske forskere var samlet til konferencen Ukranian Scholars’ Days.

Her fremlagde de forskningssituationen i Ukraine for den ukrainske ambassadør og en række danske fonde, og fortalte om, hvordan det er at forske i Danmark:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: