Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Verden i opbrud: Film og forskningsdage i Cinemateket

Ni stærke dokumentarfilm og efterfølgende forskeroplæg sætter fokus på tidens vigtigste konflikter og tendenser, når DIIS og Cinemateket åbner dørene for festivalen Docs & Talks i uge 8.

Er tiden inde til sabotage i klimakampens navn? Det spørgsmål stiller åbningsfilmen ’How to Blow Up a Pipeline’ til årets Docs & Talks filmfestival. Foto: iStock/Andres Ruffo

Oversvømmelser, tørker og hedebølger. Storme og skovbrande. De seneste år er naturkatastroferne taget til i et sådant omfang, at der næppe kan være nogen tvivl om klimaforandringernes meget reelle påvirkning på vore samfund.

Samtidig stiger frustrationen i dele af befolkningen over de politiske beslutningstageres manglende handling og villighed til for alvor at gøre noget for at standse klimakatastrofen.

Er tiden i virkeligheden inde til storstilet sabotage i klimakampens navn? Det er spørgsmålet, som instruktør Daniel Goldhaber stiller i åbningsfilmen ’How to Blow Up a Pipeline’ til årets Docs & Talks filmfestival i Cinemateket.

Filmen er inspireret af den svenske forsker Andreas Malms kontroversielle politiske manifest af samme navn.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: